Bože, podrži i pomaži Novaka!

Muhamed Hamdi Jusufspahić, ambasador Srbije u Saudijskoj Arabiji, predsednik Vrhovnog saveta Islamske zajednice Srbije, bivši muftija i zamenik reis-ul-uleme Islamske zajednice Srbije, dao je na svom fejsbuk profilu zanimljivo viđenje godine Novaka Đokovića, najboljeg svetskog tenisera. Njegova zapažanja prenosimo u celini:   

Kad pobrojimo neke Novakove učinke, javnosti dostupne, sada na izmaku tekuće godine, i kada pobrojimo neke od posledica, možemo za svoju ličnu korist pred Bogom Dragim, izvući par zaključaka:

– igrao je odličan tenis u neuobičajenim uslovima,

– osvajao je značajna takmičenja,

– bio blizu osvajanja u neosvojenim takmičenjima,

– šesti put završava takmičarsku godinu kao najbolji igrač na svetu, i to svih šest, u društvu Federera i Nadala, ali i nadolazećih snaga, što je najuspešnije dostignuće do sada,

– doveo je najpoznatije igrače u svoju zemlju i svoj grad, ali i u svoju širu oblast, kako bi dobrovoljno učestvovali na međunarodnom takmičenju ustanovljenom u dobronamerne svrhe.

– neka takmičenja izgubio svojim greškama i to mirno prihvatio i javno priznao i uputio vrlo jasno izvinjenje.

– pomagao svoju zemlju i zdravstvo svoje zemlje i u Sandžaku i u Beogradu i gde god je bilo hitno, kao što je pružao pomoć zdravstvu u Bosni, Hrvatskoj, Italiji,  Španiji….

– započeo borbu za bolje uslove igrača,

– kazao svoj stav o pelcovanju i cepivu i sveopštoj zarazi koja nas je kao čovečanstvo i vaseljenu zadesilo,

– pored toga što izdržava nepravedne opaske onih koji ga ne vole, izdržava i one neprimerene opaske onih koji ga vole i ne znaju da mu vole jer ne znaju da mu ne vole time što ga veličaju, slave, oBožavaju, nad Tvorcem uzvisuju, do vrhunca svoje Bogohulnosti, što jeste teže izdržljivo od prvog, manje pošasnog po ličnost opštepoznatih osoba.

– povećava mu se broj ostrašćenih podržavalaca i nepodržavalaca, a smanjuje broj i jednih i drugih ali neostrašćenih.

– mirno korača kroz četvrto životno desetleće.
U svemu onom što Voliš kod Novaka i nas svakog, Ti Podrži i Pomaži, Jedini Bože…a Praštaj njemu i nama i Oprosti nam propuste i Spasi nas sujetnosti i sujetnog i Sobom nas Raduj, Bože.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *