Американац почасни српски конзул у Лос Анђелесу

ОТВОРИЛИ КОНЗУЛАТ: Др Рајан Ф. Озборн и Немања Стевановић

У присуству државног секретара Министарства спољних послова Републике Србије Немање Стевановића, у Лос Анђелесу је 21. априла 2018. године свечано отворен Конзулат Републике Србије, на челу са почасним конзулом др Рајаном Ф. Озборном. Конзулат Републике Србије у Лос Анђелесу обухвата конзуларно подручје територије савезне државе Калифорније.
Највећи број Срба у Калифорнији живи у Лос Анђелесу и његовим предграђима, око 50 хиљада, а српска колонија на овим просторима је добро организована и по угледу својих чланова вероватно најутицајнија у Сједињеним Америчким Државама. На најпознатијим калифорнијским академијама у Лос Анђелесу ради тридесетак српских професора и научника, док је знатан број наших грађана запослен у филмској, ТВ и музичкој продукцији, на факултетима и универзитетима, али и у индустрији. На овом простору се налази десетак српских цркава.
Др Рајан Ф. Озборн је познати амерички хирург-онколог, специјалиста за операције тумора на глави и врату. У Лос Анђелесу има приватну клинику „Озборн – Институт за главу и врат“, на којој обавља најсложеније операције тумора. Др Озборн је, маја 2017. године, у Клиничком центру Србије у Београду, са својом осмочланом екипом са онколошке клинике у Лос Анђелесу, бесплатно оперисао четворо наших пацијената са туморима у неприступачним регијама лица и врата. Планира да, након што се упознао са нашим здравственим системом и хирурзима, укључи експерте из Клиничког центра Србије у своју наредну хуманитарну мисију коју ће спровести у Индији.
Отварање Конзулата Републике Србије на челу са почасним конзулом, са седиштем у Лос Анђелесу даће значајан допринос унапређењу билатералних односа и сарадње са државом Калифорнијом и јачању веза са бројном и угледном српском дијаспором.
Свечаном отварању Конзулата у Лос Анђелесу присуствовао је конзул жеран Републике Србије у Чикагу Дејан Радуловић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *