Pronašao majku i sestru posle 40 godina

Zahvaljujući DNK analizi, Mlađan Radivojević iz Donjeg Adrovca kod Aleksinca, rođen 3. marta 1981. – posle punih 40 godina – saznao je ko mu je prava majka. Ova analiza odvela ga je i do rođene sestre Marine Milojević (46), koja nije ni slutila da ima brata, sa kojim se prvi put srela u Kruševcu.

Ovo je epilog prvog rasvetljenog slučaja otmice novorođenčeta osamdesetih godina iz srpskih porodilišta, koje je juče predstavilo javnosti Udruženje za istinu i pravdu o nestalim bebama.

-Bili smo uporni, tri godine smo tragali. Zahvaljujući tome video sam se sa majkom. Susret je bio dirljiv – kaže Mlađan Radivojević i opisuje ličnu potragu za svojim pravim identitetom i poreklom. – Počeo sam da tragam kada mi je rečeno da sam kao dete usvojen. Istraga nas je dovela do kruševačke bolnice, matične službe i Udruženja – kaže on.

Marina Milojević, inače majka dvoje dece, u Kruševac je stigla sa suprugom. Kaže da joj majka ništa nije pričala o prošlosti, a da ima brata, saznala je pre nekoliko dana.

-Mlađan i Marina upoznali su se kada smo već imali preliminarna saznanja oko rezultata DNK analize, koji je u četvrtak potvrdio da Marina i Mlađan imaju istu majku. Oni imaju i rođenog brata, ali je on nažalost odbio saradnju – navodi Pavlović, dodajući da je potvrdu o prvom stepenu srodstva (roditelj-dete), dobio i od stručnjaka Instituta za sudsku medicinu.

Pavlović kaže i da je Mlađanova i Marinina majka uzrujana i ne želi da se eksponira. Ipak, kontaktirala je sa Udruženjem i tražila da se svi elementi dobro provere. Ona je potvrdila da je 3. marta 1981. godine rodila zdravo muško dete, kao i da joj je posle nekoliko dana rečeno da je beba preminula i da može da ide kući.

Pavlović tvrdi da je Mlađan kao beba otet i protivzakonito usvojen, te da su u tome učestvovale četiri državne institucije i dodaje da postoji odgovornost četiri ministarstva. U ovom procesu izmišljeno je ime roditelja na porođaju, majka fizički uklonjena, upis u matičnu službu obavljen je izmišljenim imenima i to svega dan pre nego što je prijava fizički stigla.

Naslovna fotografija: Mlađan RAdivojević i Marina Moilojević

Tekst: Novosti/foto: S: Babović

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *