Америци сад прете и гладни пацови

Чак и пацови, који су једна од најотпорнијих врста у природи, почели су да воде брутални рат да би преживели пандемију корона вируса, а уједно су постали и велика опасност да би због недостатка хране могли да се прошире по кућама и људе заразе неком од 55 болести које преносе, пише Њујорк пост.

Због затварања бројних ресторана, малих бизниса… пацови су суочени с недостатком хране, постају и калибани, тако да, наводи лист, постаје јасно да је садашња економска ситуација погубна за њих.

То је чињеница иако и даље нема извештаја о могућем директном утицају вируса на пацове.

Пацови, који су успели да преживе све катастрофе последњих 160 милиона година, данас су суочени с проблемом а највећи је уочен у Њу Орлеансу, када су се људи затворили у домове због епидемије корона вируса, која је у том граду на делти Мисисипија двоструко смртоноснији по глави становника него у Њујорку, који је жариште епидемије у САД.

Боби Кориган, стручњак за глодаре, специјализован за градске пацове, подсетио је за НБЦ Њуз да је само у Њујорку затворено на хиљаде ресторана, и да је ситуација још гора ако се гледа од обале до обале, чак и из угла пацова.

„Пацови који су живели у ресторану или негде у близини, и деценијама гајили генерације пацова који су зависили управо од отпада из ресторана, сад имају проблем, али и неколико избора”, каже Кориган.

„Оно што они сада раде да би преживели јесте баш као што смо видели кроз људску историји када се човечанство борило да заузму неку територију … борили су се до смрти… У овом случају боре се војске пацова и најјаче ће освојити територију и храну”, каже Кориган.

„Кад сте стварно, очајно гладни, понашате се јако лоше, дакле ти пацови се боре једни са другим, одрасли убијају младе и претварају се у канибале и једу их, јер је то једини начин да преживе”, рекао је Кориган, преноси Танјуг.

Стручањци кажу за Њ.цом да ће одређене градске зоне бити угроженије од других посебно тамо где их је и пре овога било више. Они саветују људе у тим срединама да изузетно пазе на изношење смећа, аил и на то да је пацовима потребно два центиметра да се стисну и прогурају кроз пукотину.

Нико не жели то да му се деси, не желимо их у кућама, становима, ресторанима и радњама, а ни да се играмо па да добијемо једну од 55 болести које преносе, навели су стручњаци.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *