Admiru Kalabić otpuštaju zbog kokarde i zastave RS

Filozofski fakultet u Tuzli pokrenuo je proceduru za raskid saradnje sa Admirom (Mijom) Kalabić zbog fotografije na kojoj se slikala sa zastavom RS-a i sa kapom na glavi na kojoj je četnička kokarda. Ovu vijest potvrdio je i profesor Filozofskog fakulteta Mirza Mehmedović.

–Već je pokrenuta procedura za raskid saradnje. Na ovaj način je Filozofski fakultet pokazao da je adekvatno odgovorio na ovakvo ponašanje. Lično podržavam svaki oblik sankcija protiv ovakvih osoba, odnosno onih koji negiraju ustavni poredak BiH. To se posebno odnosi na nastavnike, koji bi, zbog posla koji obavljaju, trebali biti uzori u svom ponašanju svim ostalima i koji bi trebali promovisati istinske vrijednosti, kazao je za Oslobođenje Mirza Mehmedović.

Inače, Admira Kalabić, kako smo saznali, nije zapoelsna na Filozofskom fakultetu u Tuzli. Ona je na angažovana kao asistentica na Odsjeku za njemački jezik, ali po osnovu ugovora o radu.

Kontaktirali smo i glavnu akterku ove priče, Admiru Kalabić. Namjeravali smo je pitati zašto se slikala sa kokardom na glavi, da li to znači da podržava tu ideologiju, međutim, Kalabić je samo rekla da ne želi davati bilo kakve izjave.

Također, kontaktirali smo i rektoricu Univerziteta u Tuzli Nerminu Hadžigrahić, kako bi smo čuli i njen komentar u vezi sa spomenutom fotografijom, ali smo iz njenog kabineta dobili poruku da se za sva pitanja obratimo Filozofskom fakultetu.

Podsjećamo da je zbog fotografije, na kojoj Admira Kalabić drži zastavu RS-a i nosi kapu sa kokardom na glavi, reagovalo je Studentsko vijeće Filozofskog fakulteta u Tuzli, tražeći reakciju nadležnih.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *