А од Ђоковића милион евра!

Новак Ђоковић донираће милион евра Србији у борби против пандемије коронавируса. Најбољи тенисер света је то саопштио путем групне „видео-конференције“, а јавио се из Марбеље.

„Пре свега бих започео са великом захвалношћу свом медицинском особљу које се данима широм света бори за здравље људи и труди да на сваки начин помогне инфициранима. Непредвидива ситуација, јако озбиљна, из дана у дан се мења и извор информација и стање“, рекао је Ђоковић.

„Број оболелих и инфицираних расте сваким даном и у складу са тим смо Јелена и ја и фондација одлучили да прикупимо што више информација да установимо који је најбољи начин како да донирамо своје ресурсе, знање и новац и како би најадекватније та помоћ могла да утиче на здравље људи широм Србије“.

Новак је потом објаснио на који начин ће помоћи Србији у борби против пандемије.

„Наша донација је милион евра за куповину респиратора и додатне робе. Респиратори су најнеопходнија опрема за спасавање живота. Судећи по стању у болницама, они су већ данас потребни и најбоље су краткорочно, а и дугорочно решење. Зато смо одлучили да милион донирамо за респираторе путем мог стрица Горана који има утицајну мрежу људи на кинеском тржишту. Дошли смо директно до произвођача и чекамо сваког дана да дође информација о количини респиратора и ценама. Отац и мајка имају многе пријатеље по Европи, у Немачкој смо нашли неке респираторе и тамо ћемо неке купити и донирати где је најпотребније“, саопштио је Ђоковић.

„Захваљујем се и државним властима које су биле на располагању, комуницирали смо са свима који су нам били на располагању и давали информације које су помогле како да спроведемо донацију. Непредвидива је ситуација, свака помоћ добро дође. Влада паника. Лјуди се плаше, много је људи заражено. Трудите се да време проводите у позитивним духу, да се гради имунитет, јер тако градимо дефанзивни механизам против уљеза“, поручио је Ђоковић из Марбеље.

Набавку респиратора и медицинске опреме детаљније је објаснила Новакова супруга Јелена, директорка „Фондације Новак Ђоковић“.

„Различитог су квалитета и производње, неки су нови, неки су половни, неки тек треба да се праве, па сте на листи чекања, али често не и на листи приоритета. Затим, није само проблем ни у куповини апарата, проблем је савладати коришћење апарата. Онда и ако дођемо до куповине апарата – како их допремити, када це стићи, како? Не функционишу више ни летови као пре, достава је одложена, а нама треба све за јуче. И јако је битно да се не оштете апарати у достави. Ми смо успели да дођемо до произвођача који ће испунити све захтеве и сада смо мало спокојнији, али настављамо да радимо“, рекла је Јелена Ђоковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *