Zbogom draga Meri!

In Memoriam – Merima Njegomir (1953 – 2021)

Piše: Mihailo Ješić

Javiše na udarnom dnevniku, kao udarna vest, da je preminula poznata pevačica Merima Njegomir. Mrzim i mobilni i pisanje, ali Merima mi je bila najbolji drug iz doba mog bavljenja estradnim  novinarstvom, pa nema smisla da ne napišem nekoliko crtica iz javnosti nepoznazih detalja iz Meriminog života.
Upoznali smo se pošto smo blizu istih godišta, kao mladi, negde osamdesetih. Ona top pevačica, moje Novosti top novine, moje je bilo samo da to iskoristim.  Ni ona nije bila imuna na naslovne strane, pa smo rado i često objavljivali zanosnu plavušu.
Jednom prilikom na velikoj akciji u Velikoj Plani, izvlačenje nekih nagrada, pevale su Vendi i Merima. A u publici su bili i akcijaši iz Bosne. Merima je bila besna što je morala da peva sa pevačicama “ tipa Vendi“, ali je kao dama ćutala. Medjutim, Vendi je provocirala, na temu Meriminog nacionalnog porekla, izbila je žučnija svadja, iz publike su izleteli i Bosanci- akcijaši, hteli su  da rastrgnu Vendi.
Merima je na kraju dobila ovacije, a Vendi se krišom spakovala.
Početkom 90-ih godina Karići su doneli nekiliko desetina pejdžera (preteče mobilnih) u Novosti, a meni je kao šefu marketinga pripalo nekoliko njih. Za jedan me Merima molila na pozajmicu na kratko vreme, medjutim ja sam joj ga sa mnogo pažnje poklonio, odnevši ga u njen tadašnji stan iznad Slavije. Počastila me, kao da je znala, gibanicom koju obožavam, a kad je to otkrila bio sam redivno čašćavan tim delikatesom.
Merima je bila udata za Milana Njegomira, našeg nekadašnjeg konzula u Bariju. Mnogo mi je pomogao oko smeštaja i ulaznica za finale Kupa sampiona koji je Zvezda osvojila. Imali su četiri ćerke i sina, a kada je muž umro, uplovila je u bračne vode, sa jednim novopečenim političarem- zemljoradnikom, ali je sve kratko trajalo.
Malo ljudi je znalo da je Merima poslednjih gidina bila ludo zaljubljena u jednog svog kolegu, sa kojim je često nastupala.
Zbogom draga Meri!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *