Zlatne Tesline medalje bolnici Bežanijska kosa

Dr Marija Zdravković, direktorka KBC Bežanijska kosa i članovi ovog kolektiva, dobitnci su dve Tesline zlatne medalje za humanost i herojstvo, kao i specijalne dve Zahvalnice Tesline naučne fondacije iz Filadelfije. Lečili su 61.000 pacijenata obolelih od korone i većinu izlečili. Tom prilikom sama dr Zdravković i njen suprug doktor su tri puta odbolovali covid 19.

Srbija vas je proglasila novim herojima, ali vi ste više od toga, vi ste danas legenda srpskog zdravstva jer ste svojim požrtvovanjem ispisali istoriju naše borbe protiv opake svetske bolesti – rekao je Zoran Bulović, predsednik Tesline naučne fondacije Srbija.

Otac Oliver Subotić iz hrama Aleksandar Nevski je doktorki Mariji Zdravković uručio svoju knjigu o duhovnom životu Nikole Tesle. Direktor TNF dr Marko Lopušina gospođi direktorki stavio je Teslinu medalju oko vrata.

Učinjena mi je velika čast i radost dodelom Tesline medalje meni i svim zaposlenima u KBC Bežanijska kosa. Nositi ovaj orden najvećeg dobrotvora ljudskog roda, velikog Nikole Tesle je za nas sve velika svetla obaveza da i dalje radimo za naš narod i našu zemlju – izjavila je dr Marija Zdravković, direktora KBC Bežanijska kosa.

Ovim činom su svi u KBC Bežanijska kosa postali su teslijanci, odnosno članovi Tesline naučne fondacije, sa kojom će sarađivati na projektima zaštite i razvoja lika i dela srpskog genija.  

Tekst: Marko Lopušina/Foto: Zoran Bulović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *