Завирите у светске музеје из фотеље

Музеји и галерије широм света, у време када је нашу планету напао коронавиру и када смо принуђени да будемо у својим кућа и становима, нуде виртуелну посету из удобне фотеље. Ево дела онога што можете погледати:

Лувр

Billedresultat for луврПрошле године, најчувенији музеј света био је предмет критика због презагушености и необичног односа према посетиоцима. Са преко десет милиона посетилаца годишње, Лувр се у нормалним околностима буквално гуши. Сада је Лувр затворен, а посетиоци могу да обиђу египатску колекцију, остатке шанца који је окруживао Лувр и Галерију Аполона без тискања и непријатности коју изазива огромна количина људи.

Сикстинска капела

Billedresultat for сикстинска капелаСви смо свесни тешке ситуације у којој се налази Италија када је коронавирус у питању. Читава земља је у карантину. Међутим, посетиоци интрнета могу да погледају ремек-дела Сикстинске капеле у Ватикану, укључујући и чувену Микенђелову таваницу и његов Страшни суд.

Музеј Гугенхајм

Billedresultat for музеј гугенхајмГугенхајм нуди виртуелни приступ читавој колекцији савремене уметности у сарадњи са Гуглом. Користећи њихову апликацију, посетиоци могу да прошетају кроз читаву зграду и уживају у њеној чувеној архитектури, јединственом дизајну и свакој од галерија овог њујоршког музеја.

Музеј Ван Гога

Billedresultat for музеј ван гогаНајвећа колекција Ван Гогових предмета на свету – 600 уметничких радова и 700 писама – налази се у музеју у Амстердаму, а сада је посетиоци могу видети и кроз виртуелну туру. Можете прошетати музејом и стећи одличан увид у живот овог чувеног холандског уметника кроз слике као што су Сунцокрети или Жута кућа.

Велики Кинески зид

Billedresultat for велики кинески зидНајчувенија кинеска атракција нуди виртуелну туру најпосећенијих делова зида, од којих је највећи део могуће прећи и пешице. Будући да је огроман број земаља света под карантином, укључујући и Кину, виртуелна тура нуди посету без гужви које обично прате ово светско чудо старо две хиљаде година.

Музеј Смитсонијан

Национални природњачки музеј у Вашингтону такође нуди виртуелну туру која посетиоце води из просторије у просторију и од једне до друге изложбе. Тренутне изложбе на располагању су у Павиљону лептира и Коховом холу са фосилима. Посетиоци чак могу да посете и изложбе које су затворене, од америчких диносауруса, преко оне посвећене свемиру, до изложбе која истражује ДНК и генетику

МоМа

Billedresultat for Muzej moderne umetnosti Moma u NjujorkuМузеј модерне уметности у Њујорку један је од 500 музеја и галерија које уз помоћ „Гугла“ нуде интерактивно искуство галеријског простора. Овај стогодишњи Музеј дом је некима од најчувенијих дела савремене уметности, од Лотоса Клода Монеа, Звезданог неба Винсента ван Гога и Госпођица из Авињона Пабла Пикаса.

Британски музеј

Најстарији национални јавни музеј још један је од музеја који уз помоћ „Гугла“ показује своју виртуалну, интерактивну галерију. Посетиоци могу да лутају великим просторијама, истражују изложбе и свима познате предмете, као што је Камен из Розете, скулптуре са Партенона и египатске мумије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *