Застава Републике Српске дуга 527 метара

Застава Републике Српске дуга 527 метара развијена је данас у Источном Новом Сарајеву у част 9. јануара – Дана Републике Српске, јавља Срна.

Торбојка, коју су рукама развијали грађани, најдужа је застава Републике Српске у Европи. Њена ширина је четири метра и 60 сантиметара.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић рекао је да је данашњем развијању заставе присуствовало око 10.000 људи са простора Сарајевско-романијске регије.

„Тридесет година је довољан период да се покаже како се домовина воли од настанка, па и у годинама које слиједе. Република Српска ће имати континутет свог развоја“, рекао је Ћосић.

Ћосић је подсјетио и на све који су погинули у одбрамбено-отаџбинском рату и на тај начин створили темеље Српске.

За данашње обиљежавање Дана Републике Српске у општини Источно Ново Сарајево, је рекао да је поред дефилеа у Бањалуци најмасовније окупљање поводом прославе рођендана Српске.

„Ово је показатељ колико народ воли своју општину, своју Републику Српске. Она се воли највише тамо гдје је и створена, а то је на Палама и у Српском Сарајеву“, рекао је Ћосић и додао да је сваки дио Републике Српске једнако значајан.

Демобилисани борац Мирослав Вукмановић је у своје име и у име својих сабораца честитао Дан Републике Српске и рекао да је поносан што је учествовао у њеном стварању.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић подсјетио је да је данас и Дан Општине, те да је на величанствен начин обиљежен.

Катић је рекао да ријетко који датум у историји српског народа има значај као 9. јануар, јер је то дан настанка слободе за српски народ.

„Тридесет година ми прослављамо слободу. Сигурно улазимо у историју с оволиким бројем људи који су дошли и развијеном заставом“, рекао је Катић и додао да се на овај начин шаље порука како се воли Република.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *