Napustio nas je i Feđa Stojanović

Srpska glumačka scena je ostala bez još jednog velikog glumca i gospodina. U 74. godini je preminuo Feđa Stojanović.
Debitovao je na platnu još u „Višnji na Tašmajdanu“ 1968. godine, onda kroz sedamdesete, osamdesete, devedesete se ponekad pojavljivao u popularnim naslovima, ali nepozorišnoj publici tek se ukazuje primetnim kao drug Džemal Bijedić koji preseca malo vrpcu, malo svoj prst, te otvara zlokobni i nikad dovršeni tunel u „Lepim selima“.
Biografska tačka u kojoj smo ga upamtili i kakav će nam zanavek i ostati, to je kao lik išlifovanog bosa Danila Jezerkića ‘Jeze’ iz „Porodičnog blaga“, u stalnoj trci i kuburi sa fudbalerima, Listerom, markama i dušecima. Opak, rečit i prepreden, jedan od vodećih negativaca serije, ako ne i apsolutni broj 1.
Istakao se i na filmu nakon Jeze („T. T. sindrom“, „Mala noćna muzika“, „Četvrti čovek“, „Čarlston za Ognjenku“), takođe u više serija, a ne smemo zaboraviti kako nas je pre nekoliko godina sačekala vest o smrti njegovog sina Uroša, inače mladog reditelja. Tragedija posle koje je teško biti isti, ali uspevao je da se malo, pomalo vrati poslu i ostane aktivan. Nažalost, posle duže borbe sa teškom bolešću, danas moramo da ga ispratimo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *