„Zaboravljena“ istina o uzrocima i lečenju raka

Samo malom delu svetske javnosti poznato je otkriće nemačkog naučnika Ota Hajnriha Varburga o uzrocima nastanka raka. On je još 1931. godine za svoj rad o opakoj bolesti dobio Nobelovu nagradu u kome je tvrdio da rak nastaje usled antifiziološkog načina života, ishrane i fizičke neaktivnosti zbog čega se u telu stvara kisela sredina slabo snabdevena kiseonikom.

karcinom
KISELOST ORGANIZMA: Do bolesti dovodi hrana i neaktivnost

Dr Warburg je rekao: “Manjak kiseonika i kiselost su dve strane iste medalje: ako neko ima jedno, ima i drugo”.

Ako imate previsoku kiselost, automatski će vam nedostajati kiseonika u organizmu; ako vam nedostaje kiseonik imaćete veliku kiselost u organizmu.

“Oduzmete li zdravoj stanici 35 odsto njenog kiseonika, možete je pretvoriti u stanicu raka za samo dva dana”, tvrdio je dr Warburg. “Sve normalne stanice imaju apsolutnu potrebu za kiseonikom, ali tumorske stanice mogu živeti bez njega. To je pravilo bez izuzetka”.

U svom delu “Metabolizam tumora“, dr Warburg je pokazao da svi kancerogeni oblici ispunjavaju dva temeljna uslova: krvnu kiselost i hipoksiju (pomanjkanje kiseonika). Otkrio je, da su tumorske stanice anaerobne (ne udišu kiseonik) i da ih jedino ubija velika koncentracija kiseonika.

Nažalost, njegovo istraživanje vrlo brzo je palo u zaborav pod naletom tada moćnih farmakolobija, a lično je doživeo i brojne neprijatnosti i pretnje zbog čega se povukao iz javnosti, a do dana današnjeg zvanična medicina tvrdi da se ne zna šta izaziva rak. Koriste se razne metode u borbi protiv ove bolesti, ali većina ih ne daje ohrabrujuće rezultate.

Резултат слика за jatropolis
NADA ZA OBOLELE: Grčka klinika Jatropolis

Ipak, u tretmanu tumora najdalje je otišla radiohirurgija, koja ih uklanja sajber nožem i tomo terapijom. Reč je o američkoj tehnologiji, koja daje kakvu takvu nadu obolelima, ali ona je još uvek nedostupna za ogroman boroj pacijenata zbog previsoke cene lečenja, ali i male rasprostranjenosti. Pored Amerike, centri za uklanjanje tumora na ovaj način nalaze se u Atini, Londonu i Parizu. Grčki Jatropolis možda je na starom kontinentu otišao najdalje, jer poseduje više ovih uređaja i vrsne specijaliste, koji su temeljnu obuku prošli u nekom od američkih centara. Pored toga što daje ohrabrujuće rezultate ni za ovaj način lečenja raka ne može se reći da vodi do stopostotnog izlečenja.                 

 • Svi oni koji žele da zakažu konsultacije i raspitaju se o mogućnostima lečenja u atinskoj klinici Jatropolis mogu to ​ da urade na broj  telefona: +381638286185 ili mejl: zdravko.elez@gmail.com

Svakako zato je vredno podsetiti se istraživanja i otkrića dr Varburga tih tridesetih godina prošlog veka, jer kad bi ono bilo polazište u borbi protiv opake bolesti možda bi mnogo brže i našli spasonosnu formulu. On je tvrdio da tumorske stanice mogu preživeti samo uz pomoć glukoze i u sredini bez kiseonika. Zato, karcinom nije ništa drugo nego odbrambeni mehanizam, koji naše stanice koriste da bi preživele u kiseloj sredini bez prisustva kiseonika. Zdrave stanice žive u alkalnoj sredini punoj kiseonika, koja omogućava njihovo normalno funkcionisanje. Tumorske stanice žive u kiseloj sredini siromašnoj kiseonikom.

Nakon što je završen probavni proces, hrana, zavisno od svog nutritivnog profila, stvara uslove kiselosti ili alkalnosti u telu. Pojednostavljeno rečeno, alkalnost organizma zavisi o toga šta jedemo. Kiselo ili alkalno stanje meri se PH skalom od 0 do 14, 7 je neutralna zona. Od 0 do 7 je kiselo, a od 7 do 14 je alkalno.

Naše stanice, da bi mogle uspešno da funkcionišui, treba da imajui lagano alkalan pH, malo iznad 7. Kod zdravog pojedinca pH krvi nalazi se između 7,40 i 7,45. Krv se neprestano sama reguliše kako ne bi upala u metaboličku kiselost. Međutim, neka hrana kiseli krv i zagađuje telo.

Hrana koja stvara kiselost u organizmu:

 • Rafinirani šećer i svi njegovi derivati. Od svih je najgori, jer nema bjelančevina, masti, vitamina ni minerala, samo rafinisane ugljikohidrate, koji škode gušterači. Njegov pH je 2,1 (veoma kiseo).
 • Meso (sve vrste)
 • Proizvodi životinjskog porijekla – mleko i sirevi, vrhnje, jogurt itd.
 • Rafinisana so
 • Rafinisano brašno i svi njegovi derivati kao što su tjestenina, torte, keksi itd.
 • Hleb
 • Margarin
 • Kofein
 • Alkohol
 • Duvan
 • Sva industrijski prerađena i konzervirana hrana, koja sadrži konzervanse, veštačke boje, arome, stabilizatore itd.
 • Antibiotici i uopšte svi lekovi
med
ZDRAVA HRANA: Med organizmu daje alkalnost

 Hrana koja organizmu daje kiseonik:

 •  Svo sirovo povrće. Neko je kiselo po okusu, ali u telu se menja i postaje alkalno. Voće. Na primjer, limun unutar tela ima veoma visok stepen alkalnosti. (Nemojte da vas zavara njegov veoma kiseli okus).
 •  Bademi.
 •  Integralne žitarice: jedina alkalizirajuća žitarica je proso. Sve su ostale žitarice lagano kisele, no idealna prehrana treba i određeni postotak kiselosti pa valja jesti i nešto žitarica. Sve žitarice moraju se jesti kuvane.
 • Med. Ima vrlo visoku alkalnost
 • Hlorofil. Zelene biljke sadrže hlorofil koji je veoma alkalan.
 • Voda. Važna je za proizvodnju kiseonika. Uvek budite dobro hidrirani, pijte vode malim gutljajima tokom cijelog dana.
 •  Vežbanje. Vežbe pomažu održavati alkalnost organizma jer daju kiseonik celom telu. Fizička neaktivnost uništava život.

Hemoterapija stvara kiselost u organizmu do te mere da ono mora posegnuti za alkalnim rezervama, kako bi neutralizovalo kiselost žrtvujući minerale (kalcijum, magnezijum, kalijum) ugrađene u kosti, zube, udove, nokte i kosu. Iz tog razloga primećujemo promene na osobama koje primaju hemoterapiju, između ostalog i opadanje kose.
Ostali lekovi takođe pogoršavaju kiselost organizma, pa ih valja izbegavati koliko je to god moguće.

VIŠE ŠTETE NEGO KORISTI: Hemoterapija ne leči pacijente

Potpuno je nemoguće da se rak pojavi u nekoj osobi koja se zdravo hrani, pije puno čiste vode i vježba. Da biste se ispravno hranili, osigurajte sebi 60% alkalnu prehranu i izbjegavajte proizvode koji su u većini kiseli, kao što su gazirana pića, slatkiši, brza hrana. Izbegavajte koliko god možete so. Ako ste bolesni, idealno je da vam ishrana bude 80% alkalna.

Ako imate karcinom gledajte da vase telo što više snabdete kiseonikom, a to možete postići uz pomoć hrane, vežbi, izbjegavanja stresa i dodatnog unosa hlorofila.

Mišljenja retkih stručnjaka

“Sve takozvane prirodne smrti nisu ništa drugo nego terminalna tačka zasićenosti tela kiselošću”, rekao je Džorž Kril iz Klevelanda, jedan od najpriznatijih hirurga na svetu.

“Nisu važna bezbrojna imena bolesti, nego činjenica da one sve proizlaze iz osnovnog uzroka: previše kiselosti u telu”, napisao je dr Teodor u knjizi “Alkalizuj se ili umri”.

“Povećana kiselost u organizmu uzrok je svih degenerativnih bolesti. Ako dođe do poremećaja ravnoteže i organizam započne skladištiti kiselost i toksine u većoj meri nego što ih može izlučiti, onda se javljaju bolesti”, tvrdi dr Robert Jung.

Ipak, glas ovih učenih ljudi slabo se čuje od zaglušujućih i agresivnih reklama o „spasonosnim lekovima“, zračenjima, hemoterapijama, imuno i biološkim terapijama koje nudi ne samo farmakoindustrija, već i brojni samozvani lekari i nadrilekari, bioenergetičari i iscelitelji.

Naslovna fotografija: Nobelovac Oto Hajnrih Varburg

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *