Sedam ruskih svetskih čuda

Nekoliko ruskih TV/radio stanica i novinskih kuća organizovalo glasanje o ruskim čudima i zuzetnim turističkim atrakcijama. U njemu je mogao da učestvuje svaki stanovnik Rusije, a glasanje se odvijalo putem interneta i sms poruka. Ovo je njihov izbor.

Bajkalsko jezero

Bajkal se nalazi u istočnom Sibiru i smatra se najdubljim jezerom, ali i najvećim rezervoarom pitke vode na svetu. Duboko je 1500 metara, a boja vode je uprkos njenoj dubini izrazito bistra i plava.

Dolina gejzira

Ovo mesto se nalazi na Kamčatki, a zanimljivo je zbog stotina aktivnih i atraktivnih gejzira. Svrstana je na UNESCO-vu listu svetske baštine.

Spomenik Majci domovine u Volgogradu

Spomenik majci domovine

Ovaj veliki spomenik sagrađen je pedesetih godina prošlog veka u Volgogradu. Nastao je u čast svim vojnicima koji su izgubili život u Drugom svetskom ratu. Ovaj spomenik je čak dva puta viši od kipa slobode u Njujorku, i uvršten je u Ginosovu knjigu rekorda.

Peterhof

Ovo mesto izgrađeno je prema naredbi Petra I početkom 17. veka i nalazi se u neposrednoj blizini Sankt Peterburga. Zbog gomile zelenila, vode, zlata i divne arhitekture, ovo mesto se smatra vrhunskom atrakcijom u turističkoj ponudi Rusije.

Crkva Vasilja Blaženog

Crkva se nalazi na Crvenom trgu, a prepoznatljiva je po svojim kupolama i bojama. Sagrađena je u periodu između 1555. i 1561. godine u čast pobede cara Ivana Groznog nad Mongolima.

Stubovi Komske republike

Niko nije siguran u to kada su nastali, ali naučnici se slažu u jednom – jedino je priroda mogla da napravi nešto ovako. Procenjuje se da su nastali prije 200 miliona godina, a njihova visina je 42 metra.

Elbrus

Najviša tačka Rusije, a prema nekima i najviši vrh Evrope. Prepun turista i zaljubljenika u skijanje i zimske radosti. Visina mu je 5600 metara.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *