Враћају се летови до отаџбине

Национални авио-превозник Србије, компанија „Ер Србија“, обновиће у ограниченом обиму редовни путнички саобраћај од 18. маја, уз повећање броја летова од 1. јуна.

Коначни ред летења зависиће од одлука и смерница домаћих, страних и међународних тела и органа надлежних за област цивилне авијације, односно од укидања забрана летења, измена ограничења у путовањима и здравствених мера у земљама до којих „Ер Србија“ лети.

Саобраћај ће бити организован у складу са начелним редом летења који је објављен на сајту и биће подложан променама. Од 18. маја, биће организован ограничен број летова до аеродрома Лондон Хитроу, Франкфурта, Цириха и Беча.

„Премда су путовања тренутно ограничена већим бројем прописа у многим државама, планирамо да, истовремено са смањивањем ограничења, омогућимо нашим путницима да поново почну да путују“, изјавио је Данкан Нејсмит, генерални директор „Ер Србије“.

Нејсмит је указао да ће, услед ограничења која утичу на мрежу дестинација, ред летења претрпети одређене измене у односу на план за летњу сезону 2020. године.

Дестинације до којих ће авиони „Ер Србије“ летети истим интензитетом као и до сада су Подгорица, Цирих, Беч, Париз, Тирана, Загреб, Скопље, Букурешт, Лондон, Сарајево, Софија, Франкфурт, Брисел, Кијев, Краснодар, Задар и Ница.

„Оптимизоваћемо недељни број летова до дестинација као што су Тиват, Љубљана, Атина, Солун, Амстердам, Праг, Москва, Берлин, Рим, Истанбул, Милано, Диселдорф, Дубровник, Сплит, Ларнака, Копенхаген, Штутгарт, Њујорк, Бањалука, Тел Авив, Стокхолм, Венеција, Пула, Барселона, Санкт Петербург и Мадрид“.

У наредном периоду, „Ер Србија“ неће летети до Хелсинкија, Лавова, Амана, Фиренце, Кишињева, Ростова на Дону, Малте, Женеве, Каира, Бејрута и Ријеке.

Постоји могућност да летови до ограниченог броја дестинација буду успостављени и раније, односно пре 1. јуна. Уколико општи услови буду дозволили да се ти летови организују, српска национална авио-компанија ће о томе обавестити путнике.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *