Српска паста из шуме за краљеве

Оригиналну идеју, машту, сналажљивост, знање, професионалност, али и добар нос још једном су показали  милионској публици широм света, српски чаробњаци из шуме Александар и Бобан Боки Алмажан у својој Алмажан кухињи (Аlmazan Koitchen), чији видео-клипови, које емитију преко свог ју-тјуб канала остављају без даха и терају воду на уста.
У само њима знаном крајолику, у њиховој тајној кухињи, поред речице, уз цвркут птица, спремали су пасту, које се не би постидели краљеви и не без разлога, у свом маниру, истакли  да такава ручно прављена тестенина вреди 3.000 долара. Боки је ручно умесио, пошто је имао добар нос да пронађе гнездо са јајима од препелице, а још бољи њух да попут свиње или пса трагача осети мирис тартуфа, српских црних дијаманата.
„Одлука да идемо на наше тајно место показала се као најбоља. Док смо ишли Боки ме је зауставио изазван пријатним мирисом, убрзо је пронашао свеже црне тартуфе, али нашем изненађењу није било краја када смо неколико десетина метара даље пронашли и гнездо препелице са јајима. Одмах се родила идеја шта ћемо спремати и такo је настао рецепт који смо назвали „3000$ луkсузна ручна паста са тартуфима“, написао је Александар Алмажан на својој веб страници.
Ево рецепта: 5 јаја од препелице, шака брашна, мало соли, кајмак, неколико црних тартуфа, першун, црвна паприка, маслиново уље.
Али, да не би описивали како се прави паста у Almazan Kitchen, погледајте како су је направили мајстори свога заната. Боки је месио, Александар снимао, а потом маестрално упаковао у видео-клип, који је за само један дан видело скоро 50.000 људи и који ће, сасвим сигурно, наредних дана наћи пут до милионске публике. Портал „Тамо далеко“ са задоволљством ће наставити да се дружи и повремено преноси шта се спрема у српским шумама и горама, у кухињи под отвореним небом у којој господаре Александар и Бобан Алмажан.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *