Владика Милутин и прота Ненад у књизи о чудотворцу

Са благословом високопреосвећеног митрополита Мисогеје и Лавриотике др Хаџи Николаја, грчки архимандрит Тимотеј објавио је на грчком језику књигу о животу и делима архимандрита старца Нектарија (Виталиса ) кога Грци и Срби веома поштују као великог духовника наших времена.
Старац Нектарије је за време свог живота молитвама чинио чудесна исцељења и верни је посредник био Бога и св. Нектарија. Познат је између осталог по чуду из 1980.г. које је записано у књизи „Разговарао сам са светим Нектаријем“, издање Светигоре, када га је св. Нектарије посетио у сред бела дана у Камаризи и исцелио од рака плућа.
Старац Нектарије рођен је 1930.године у Пиреју, а упокојио се 8. фебруара прошле године у Камаризи. Био је велики пријатељ српског народа, који је масовно последњих година посећивао старца недалеко од Атине, а сада у још већем броју одлази на његов гроб на поклоњење.
Поклоници српски управо су на поклоничком путовању на Егину и Камаризу сазнали да је изашла на грчком језику књига о старцу Нектарију. У њој су између осталог навели да је са благословом владике ваљевског Милутина писао о животу св. Нектарија и старца Нектарија на српском језику прота Ненад Андрић, који годинама води ходочаснике на Егину и Камаризу и који је велики пријатељ старца Нектарија.
Владика Милутин и прота Ненад са старцем Нектаријем

Такође, су објавили фотографију протине књиге „У сретање светом Нектарију Егинском чудотворцу“ и фотографију владике ваљевског г. Милутина и проте Ненада Андрића са старцем Нектаријем, што је још једно велико сведочанство братства српског и грчког народа.

– За мене је то велика част да се један обичан српски поп нађе у житију старца Нектарија (Виталиса). Како рече владика наш Милутин:“ Е па, Слава Богу ! “ – каже отац Ненад Андрић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *