„Витини дани“ у Великој Плани

Пише: Душан Марић

Представом „Смртоносна мотористика“ позоришног ансамбла Културног центра „Радоје Домановић“ из Раче вечерас у Великој Плани, у великој сали Центра за културу Масука, у 20 часова, почиње Друга смотра позоришног аматеризма „Витини дани“, чији је циљ афирмисање позоришног аматеризма али и очување сећања на Витомира Стефановића Виту, доајена плањанског позоришта.

Редитељ представе коју ће извести глумци аматери из Раче је Дејан Цицмиловић, који је у овом комаду направио својеврсни колаж више драма Александра Поповића.

Стефановић је био сликар, редитељ, глумац, сценограф и најделотворнији стваралац позоришта „Масука“. Аутор је неколико стотина слика и оснивач неколико културних манифестација у Србији.

Дан касније, у среду, наступиће ансамбл Позоришта младих крагујевачког „Абрашевића“, представом „Тачка“ у режији Илије Степановића.

У четвртак 3. марта наступа подмлађени глумачки ансамбл позоришта „Драгољуб Милосављевић Гула“ из Петровца на Млави.

Петак 4. марта резервисан је за позориште „Миливоје Живановић“ Центра за културу Пожаревац, које ће се плањанској публици представити са комедијом Горана Марковића „Мајстори, мајстори“, у режији Владислава Велкоског.

Претопследња представа на смотри „Витини дани“ биће „Ожалошћена породица“ позоришта Стефан Сремац из Црвенке. Једну од најбољих комедија српске књижевности, коју је написао вечити Бранислав Нушић, режирао је Игор Павловић

Све представе почињу у 20 часова а улазнице коштају 200 динара.

Смотра ће бити завршена 6. марта у Дому културе Влада Марјановић у Старом Селу, наступом истоименог позоришта домаћина, које ће извести комад „Жоржета“ Александра Пантелића, у режији Драгана Николића Јордана. И ова представа на програму је у 20 часова.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *