„Венац“ из Грачанице одушевио Велику Плану

Велика Плана је јуче и у уторак била домаћин изузетном културном догађају. У овом граду на Великој Морави гостовао је Ансамбл националних игара и песама Косова и Метохије „Венац“ из Грачанице.

Биле су то две вечери пуне емоција, посебно из разлога што у Великој Плани живи велики број људи пореклом из јужне српске покрајине, који су се кроз игру и песму својих земљака подсетили на завичај и срећне дане у њему проведене, али и на трагичну судбину српског народа испод Проклетија, Паштрика и Шар планине. Гледаоци у великој сали Центра за културу „Масука“ одушевљени су оним што су видели.

-Овде су гостовала реномирана културно-уметничка друштва, гостовали су и други национални ансамбли, али мој је утисак да нико није показао такво знање и имао тако добар наступ као наша браћа из Грачанице – каже директор Центра за културу Масука Предраг Георгијев.

Руководство и играче ансамбла примио је и председник општине Велика Плана Игор Матковић са својим сарадницима. Две лепе вечери својим наступом су употпунили и Фолкорни ансамбл ЦЗК „Масука“, КУД Плана и КУД „Радица Ранковић“ из Лозовика.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *