Варате се ако мислите да су ово фотографије

Јоел Реа води гледаоце у авантуре које одузимају дах у својим хиперреалним уљним sликама замишљене стварности. Користећи ултра фине четке , понекад танке као само неколико длака, његови педантни пејзажи скрећу пажњу на огромну величину природе и њене неконтролисане, а понекад и деструктивне силе . Инспирисани разним медијима и личним искуствима, Реине надреалне приче одражавају сложеност стварности и људских емоција .

Јоел Реа је рођен 1983. године и дипломирао је на Квинслендском колеџу уметности са дипломом ликовне уметности 2003. Излагао је своје радове у Аустралији и Сједињеним Државама и добио је признање за своје слике у уљу на многим престижним уметничким наградама широм Аустралије.

Године 2013. изабран је за изложбу Арцхибалд Салон Дес Рефусес у Сиднеју, награду Црни лабуд за портрет у Перту, Флеуриеу Ландсцапе Призе у Аделаиду ​​и био је добитник АНЛ Маритиме Арт Авард 2013 у Мелбурну. Године 2014. Реа је изабрана за финалисту престижне Сулман награде одржане у Уметничкој галерији Новог Јужног Велса, а другу годину заредом изабран је за финалисту Награде за портрет црног лабуда 2014. одржане у Перту, освојивши Народну награду. Цхоице Авард.

Године 2015. Реа је наставио резиденцију и самосталну изложбу у Њујорку са истакнутом галеријом Јонатхан Левине , а за своје прво појављивање у својој земљи порекла Енглеској, Реа је изабран заједно са 60 реномираних међународних уметника на првој светској изложби Паинтгуиде одржаној у Лондон.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *