Усташка песма на црногорској ТВ на Дан победе

Јавни сервис Црне Горе, РТЦГ, Дан победе над фашизмом је почело „прославом” на врло аутентичан начин – промовишући и величајући фашизам!

Одмах након званичне химне Црне Горе, програм је настављен песмом Марка Перковића Томпсона – осведоченог промотера усташке и фашистичке идеологије, преноси in4s.net.

У току спота Томпсонове песме примјећује се и „алат” који неодољиво подсећа на “србосјек”, коришћен у усташким логорима за убијање Срба и Јевреја.

Колегијум ТВЦГ саопштио је да је у Јутарњем програму грешком емитована нумера како су назвали „контроверзног хрватског естрадног музичара Марка Перковића Томпсона“.„Треба истаћи да текст пјесме није проблематичан и нема политичких и националистичких конотација, мада ће колегијум испитати околности како је дошло до пропуста и предузети одговарајуће мјере. Уз жаљење због грешке напомињемо да је у Јутарњем програму било преко сат времена разговора и репортажа, управо на тему антифашизма и подсјећања на Дан побједе и то с релевантним гостима.

Злонамјерних тумачења ради, истичемо да је јасна, свима позната уређивачка политика Радио Телевизије Црне Горе, која је заснована на темељима антифашизма и европских вриједности,“ наводи се у саопштењу Колегијума ТВЦГ.

После емитовања скандаллзне нумере уследиле су бројне реакције црногорске опозиције која је затражила смену уредништва црногорске националне телевизије.

Демократски Фронт сматра да комплетно уредништво ТВЦГ треба под хитно да поднесе оставку, након што је на првом програму пуштена музичка нумера познатог усташког првака Марка Перковића Томпсона. Ради се о циљаној провокацији усмјереној ка српском народу у ЦГ, СПЦ и свима који поштују вриједности традиционалне Црне Горе.

„Међутим, Томпсон и слични приличе ономе што је дух РТЦГ и јасно нам је да од те оставке неће бити ништа, јер су дукљански нацизам, антисрпство и антиправославље постали симболи такозваног јавног сервиса, али смо дужни да, због грађана који су принуђени да плаћају тај медијски отпад, скренемо пажњу на то какве протуве управљају практично главним институцијама ове земље„, саопштено је из тог политичког савеза.

One thought on “Усташка песма на црногорској ТВ на Дан победе

  • 10. мај 2020. at 14:01
    Permalink

    Срамота да се на Јавном сервису Црне Горе чују песме осведоченог србомрзца и православља.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *