Unicef se ogradio od Lipe koja mašta o velikoj Albaniji

Pevačica Dua Lipa (24), negodovala je zato što Epl (Apple) u svojoj aplikaciji Apple Maps pokazuje da su Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije. Ona je objavila i fotografiju „velike Albanije“, što je pokrenulo buru u regionu.

ImageDua se predstavljala kao ambasador Unicefa, a na zvaničnom Instagram profilu srpskog Unicefa, ova organizacija se oglasila povodom pevačicinih objava. Iz Unicefa Srbija istakli su da Dua nije njihov ambasador i da oni „ne podržavaju stavove koje ona iznosi“.

„Dragi prijatelji, hvala što ste ukazali na post pevačice Due Lipe. Želimo da vas obavestimo da Dua Lipa nije Unicef ambasador i njene izjave nisu izjave u ime Unicefa. Kao i mnogi drugi, ona je podržala naš rad za decu, na čemu smo zahvalni. Stavovi koje iznosi su njeni, a Unicef ih ne podržava“, piše u saopštenju.

Međutim, glavna stranica Unicefa, koja na Instagramu ima 6 miliona pratilaca, a na Tviteru 8,3 miliona, do sada je ostala nema na Duine objave. Podsetimo, Dua je u avgustu 2019. godine bila jedna od zvezda „Sunny Hill“ festivala u Prištini. Nije krila sreću što je tamo, a serijom poteza pridobila je tamošnju publiku.

Naime, Dua je prvo pokazala dvoglavog orla, što simbolizuje „veliku Albaniju“, što je oduševilo njene fanove u Prištini, ali razljutilo mnoge druge. Nakon toga, ogrnula je zastavu Albanije i zaigrala šotu, ples koji je popularan među kosovskim Albancima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *