Умро Шон Конери: Био свим срцем уз Србију

Прослављени шкотски глумац Шон Конери преминуо је данас у 90. години. Конери је био филмски и позоришни глумац који је јавности најпознатији као први Џејмс Бонд.

Играо је у укупно седам филмова о Џејмсу Бонду. Поред њих глумио је и у филмовима Несаломиви, Име руже, Лов на Црвени октобар, Индијана Џоунс и последњи крсташки поход и многим другим. Конери је 2000. године добио титулу витеза.

Британска глумачка легенда српској јавности је познат по својим изјавама након проглашења независног Косова. Био је категорично проти признања Косова, а често је и прекидао конференције штампу како би причао о јужном делу Србије.

Једном приликом глумац је рекао да Косово доживиљава интезивно као своју родну Шкотску, и да не види због чега Косово има могућност да се отцепи, а многе друге покрајине у свету не могу.

„Не схватам зашто је Косово посебан случај. Како то они могу бити независни, а многи други не могу. Зашто онда Шкотска не може да се одвоји од Велике Британије?! Косово мора остати у Србији. Све је ово лицемерно“, рекао је он на једној од конференцији за новинаре

Због ових тврдњи глумац је чак добијао претње смрћу, али није променјо мишљење.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *