Хаос у Будви: Хапсе, пребијају, Бога се не плаше!

Специјална јединица црногорске полиције, по наређењу режима Мила Ђукановића, јуче извала хаос у Будви, употребила силу и похапсила легално изабране функционере ове општине. Извештачи црногорских медија јављају да су чак употребили и хемијска средства.

 

 

Ухапшени су и пребијени градоначелник Будве Марко Царевић и председник Скупштине општине (СО) Будва Крсто Радовић,  менаџер Општине Будва Мило Божовић, секретар за инвестиција Младен Микијељ, Никола Јовановић, шеф Царевићевог кабинета, као и Ђорђе Вујовић, Царевићев саветник и бивши председник СО Будва. 

Вујовић је, како се сазнаје пребијен и бачен са степеништа после чега је са тешком повреде кичме пребачен у дом здравља. У акцији  САЈ-а ухапшени су и син и брат Марка Царевића. Како јављају очевици са лица места има много повређених.

Тешко повређени Ђорђе Вујовић

Напад на општину Будва кренуо је рано јутрос , а након што је синоћ полиција одустала од асистенције Управној инспекцији за насилну смене власти у Будви.

Подсетимо, Управна инспекција синоћ је дошла је у просторије Општине Будва, заједно са Владимиром Булатовићем и Снежаном Куч, у намјери да их уведе као нове функционере, али општинска власт није дозволила приступ.

Марко Бато Царевић поднио је кривичне пријаве против три инспектора Управне инспекције, као и против одборнице ДПС Снежане Куч и лидер будванског одбора Црногорске Владимира Булатовића због „злоупотребе службеног положаја, стварања криминалне организације за насилно преотимање власти и упад у службене просторије“.

Крсто Радовић и Царевић синоћ су позвали окупљене да оду кућама, а они остали у згради Општине.

Након бруталног пребијања и хапшења функционера Општине Будва, полиција је јуче блокирала улаз у град. Како јављају извештачи Будва је блокирана са свих страна.
Фотографије: Небојша Поповић/Спутњик

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *