Убавкин пут до богатства и славе

Преко трња до звезда и огромног богатства! То је пут Ребеке Мекдоналд или Убавке Митић, по крштењу у Сарајеву и до своје 22. године живота док је одрастала и стасавала у Београду. А онда је одлучила да окрне плочу у животу упркос противљењу породице и заувек каже збогом отажбини и одсели у далеки Торонто.
Данас је ова жена најмоћнија и најбогатија Српкиња на планети, а обогатила се, како је рекла, у инат своме мужу, који се енергично противио њеном бизнису, али је имала и жарку жељу да успе и због оца који је хтео да му ћерка постане лекар.
С поносом данас каже да је Канађанка српског порекла, али није заборавила корене, ни отажбину, којој помаже у свакој прилици, болницама, црквама, студентима. Велику пажњу је изазвала током управо завршеног Отвореног првенства Америке у тенису, у ложи Новака Ђоковића за кога је са пуно страсти навијала о чему је писао портал „Тамо далеко“. Њено богатство данас се процењује на више милијарди долара, а стекла га је тргујући природним гасом и нафтом. Седам пута је проглашена најбољом пословном женом године у Канади што заиста говори о каквој је личности из света бизниса реч.
Прошле године за Васкрс дала је опширан интервју телевизији Храм у коме је на упечатљив начин приказала свој живот од Сарајева до Торонта.
-Много је теже отићи него што млади мисле. Запад није за сваког. Био је то авантуризам. Када сте млади пуно не размишљате. Никада нисам зажалила. Опстати на Западу је веома тешко. Поносим се што сам Канађанка српског порекла – рекла је за ТВ Храм.
Удала се и ушла у јаку и велику католичку породицу Мекдоналд. Њен покојни муж био је 11. дете у тој породици, а кад је одлучила да се бави бизнисом био је то земљотрес не само за њеног мужа него и за канадске прилике.
-Сви су ми рекли да немам никакве шансе јер то жене не раде у Канади. Посебно сам наишла на препреке у породици и мужа лично. Рекао ми је да не могу да успем. Ја сам јако тврдоглава, имамо ми свој инат. То сам урадила да му покажем да је могуће. Врло мало сам знала о бизнису али временом сам научила, врата сам врло тешко отварала али предност је моја била та што сам овде подигнута – испричала је Ребека и истакла како никада не признаје „не“ као одговор.
Због мајке, која јој је замерила да не помаже довољно свој народ саградила је цркву у Торонту по узору на Студеницу и разочарала се.
-Доживела сам огромно разочарање јер ми као Срби, као што сам рекла, специјално на Западу али и овде нисмо најсложенији. Црква се одвојила од наше матице што је мени јако тешко пало. Надам се да је сада млађа генерација и да ћемо се поново саставити… Ја верујем у само једну цркву – пожалила се Убавка Митић тлевизији Храм.
Занимљив је и њен коментар на трагедију која је погодила нашу земљу.
-Десио нам се тај грађански рат, највећа трагедија, али с стране се пуно тога очистило и нека се очистило. Е сада треба да градимо. Потенцијали су велики и требало би то да искористимо – рекла је Ребека Мекдоналд.
Послушајте и погледајте комплетан интерју ове изузетне жене телевизији Храм за Васкрс прошле године:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *