„Umetnički karavan“ stigao u Loznicu

U okviru 85. Vukovog sabora u Loznici, ARLEMM-ov „Umetnički karavan“ stigao je u ovaj grad. Pokretna multimedijana izložba umetničkih fotografija Dragane Selaković, već je otvorena na gradskom trgu u Loznici, posetioci će imati priliku da se bliže upoznaju sa ovim festivalom, koji je organizovan u saradnji sa Kulturnim trgom iz Majamija i koji zauzima bitno mesto u kulturno-umentičkim događajima Srbije. Izložba je realizovana u saradnji sa Centrom za kulturu Vuk Karadžić.

Cilj ARLEMM-a se ostvaruje kroz prepoznavanje i odabir mladih talenata, muzičku edukaciju dece i mladih, održavanje koncerata, javnih časova, radionica i predavanja u oblasti muzičke kulture, povezivanje vizuelnog i zvučnog doživljaja u umetnosti, negovanje duhovnosti i razvoj ekološke svesti.

 

Ono što povezuje Vukov sabor i ARLEMM je posebna umetnička i kulturna vrednost, neophodna da bi se jedno društvo zdravo razvijalo. Izložba u Loznici biće otvorena do 14. septembra, posle čega kreće na svoje sledeće odredište, na 53. Mokranjčeve dane u Negotinu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *