У Трновчу празник обележен фолклором

Пише: Душан Марић

У Трновчу код Велике Плане грмело је од невремена, али и од музике. У овом селу крај Мораве одржана је традиционална смотра фолкора „Света Тројица“.
Ово је 13. пут да мештани Трновча један од највећих хришћанских празника обележавају наступима фолкорних ансамбала из разних делова Србије. Из Велике Плане су наступили андсамбли Центра за културу Масука и културно-уметничких друштава Доња Ливадица, Милошевац, Радовање, Дом културе „Влада Марјановић“ из Старог Села, Ђурђевдан из Новог Села, „Обилић“ из Крњева, „Радица Ранковић“ из Лозовика и „Ђура Јакшић“ из Трновча.
Од гостујућих културно уметничких друштава најбољи утисак на публику оставило је КУД Неолит из Старчева. Још су настипила културно-уметничка друштва Александровац, Кушиљево, „Раде Марковић“ из Сараораца, Младост из Породина и „Жика Лазић“ из Лугавчине.
Прва половина програма одржана је на отвореном, а затим је због невремена програм настављен у Сали сеоског дома културе.
Милена Ивановић Обрадовић, председник КУД “Ђура Јакшић”, које је домаћин ове манифестације, уручила је захвалнице свима који су помогли рад тог друштва у последњих годину дана.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *