Никола купио кућу породици Варга

Никола Миротић, Црногорац који игра за репрезентацију Шпаније, уплатио је 25.000 евра за нови дом породице Варга која живи у Борову Селу надомак Вуковара.
Самохрани отац Радослав Варга и шесторо малишана Здравко (12), Ивана (11), Дејан (9), Лука (8), Марија (8) и Ана (6) су напокон добили свој дом захваљујући акцији кошаркаша НБА екипе Милвоки бакс Николе Миротића и Хуманитарне организације „Срби за Србе“.
Миротић је у време Божићног поста за сваку погођену тројку донирао по 500 евра за помоћ породици Варга из Борова Села код Вуковара. Иако га је повреда спречила да одигра све утакмице, хуманост није заказала и на рачун организације „Срби за Србе“ уплатио је 25.000 евра за куповину куће. То је уједно и до сада највећа акција ове организације на простору Хрватске.
Средином јуна организовано је усељење Варги у недавно купљену кућу на свеопшту радост најпре саме породице, а онда и свих оних који су учествовали у овој акцији.
Радослав, који ради у локалном комуналном предузећу да би прехранио децу, већ је окречио неколико просторија и средио разне ситнице у њиховом новом дому.
„Људи, сада живимо као господа. Моја деца су до сада живела у две оронуле собице без купатила. За њих је ова кућа права вила. Има два спрата и поткровље, деца ће имати своје собе, имамо купатило. Не знам којим речима бих исказао захвалност нашем Николи Миротићу кога смо заволели као да је део породице и, наравно, организације ‘Срби за Србе’ без које овог не би било“, рекао је Радослав, преноси организација „Срби за Србе“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *