Тробојка украсила Нијагарине водопаде

Најпознатији водопади у целом свету, Нијагарини водопади у Канади, синоћ су били посебно лепи. Они су били осветљени у бојама српске тробојке поводом Дана државности Србије. Водопади су обојени у црвено, плаво и бело како би државни празник Србије био обележен и у најпознатијем америчко-канадском туристичком месту.

Фотографија корисника Ljiljana Letica Bobinac„Нијагарини водопади у Канади осветљени у бојама српске тробојке. Хвала!“, написао је председник Србије Александар Вучић на налогу твитер „будуцностсрбијеав“.

Вучић је објавио и фотографије осветљених Нијагариних водопада.

Фотографија корисника Ljiljana Letica BobinacЦентрална прослава Дана државности Републике Србије на Тргу Николе Тесле одржана је у организацији Амбасаде Републике Србије у Отави, Генералног конзулата Републике Србије у Торонту и уз подршку града Нијагаре и Нијагара паркова, као и  Српске школе „Никола Тесла“ из Нијагара Фолса.

Великодостојници СПЦ, српски амбасадор у Канади, вицеконзул, локалне власти и људи који су досли на овај свечани чин стајали су уз српску и канадску химну, и говорили о значају и доприносу Тесле и народа којем он припада. Ово је први пут да Канађани осветљавају велелепни водопад у бојама заставе неке стране земље.

Фотографија корисника Ljiljana Letica Bobinac

Ове прелепе фотографије на свом фејсбук профилу објавила је Љиљана Летица Бобинац.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *