Trejler sa snimanja filma „33 anđela“ u Nišu

Film ,,33 Anđela“ koji govori o stradanju srpske dece za vreme Drugog svetskog rata u Norveškoj ulazi u 5 etapu snimanja. 

Posle Niša gde su snimljene igrane scene, filmska ekipa putuje u Republiku Srpsku i Norvešku gde će nastaviti snimanje, potvrdio je direktor projekta i producent ,,33 Anđela” Branko Dimović Dimeski.

Filmska ekipa u sastavu: Branko Dimović Dimeski direktor projekta i producent, Goran Vukčević reditelj, Dejan Tršić direktor fotografije, Branko Dimović Dimeski i Milka Kajganić saradnici na scenariju, Johanes Solberg narator, Stručni konzultanti: Knut Flovik Thoresen, Đorđe Bojanić, Jelena Stojković, Aleksandar Dinčić.

Film ,,33 Anđela” govori o onome o čemu se decenijama ćutalo. Priča o stradanju Srpske dece od strane ustaša i nacista za vreme Drugog svetskog rata. U Norvešku je poslato preko 150 dece od kojih je više od 44 smrtno stradalo, po novim izvorima do kojih je filmska ekipa došla. Najmlađe među njima imalo je samo 11 godina, naglašava Đorđe Bojanić, urednik sajta Srpska istorija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *