Тика у Инсбруку играо за сиромашне у отаџбини

У Инзбруку је, у организацији Српске православне омладине Инзбрук (СПОЈИ), прослављени српски глумац и продуцент Тихомир Станић извео монодраму „На Дрини ћуприја“, а сав прикупљени приход од ове представе намењен је социјално угроженим породицама у Србији, РС и болесној деци у Тиролу.
Представа која је због пандемије корона вируса од 15. марта 2020. два пута одлагана, после више од две године коначно је изведена пред публиком у Инзбруку и Тиролу, док су неки од гостију допутовали чак из Беча, Салцбурга, Минхена и Милана. Захваљујући великом срцу свих који су били на овом догађају прикупљено је 2.368,70 евра хуманитарне помоћи.
Слика може припадати 1 особа и стоји
Монодрама „На Дрини ћуприја“ по роману нашег нобеловца Ива Андрића одиграна је у просторији ОеГБ-а Тирол у Инзбруку. Тихомир Станић ову представу игра већ 21 годину у улози Андрића, а први пут је гостовао у овом делу Аустрије, као и увек извео је меастрално. Публика у сали није крила емоције, па се могла видети и понека суза. Популарни Тика потом је публици говорио о свом животном и професионалном путу и рецитовао песме Љубомира Симовића, Душка Радовића, Бранка Ћопића и Бране Црнчевића.
У улози модератора био је мр Владимир Влајић, један од оснивача и члан Управног одбора СПОЈИ, док су се присутнима обратили дипломирани преводилац и тумач Филип Влајић, председник СПОЈИ и такође један од оснивача, Бернхард Хефлер, председавајући Фракције социјалдемократских синдикалаца Тирол (ФСГ) и председавајући Управе већа комора у Радничкој комори Тирол, као и Оливер Ранисављевић, функционер ФСГ Тирол, председник Заједнице Срба Тирол и заменик председника СПОЈИ-а.
Слика може припадати 3 особе, људи стоје и у затвореном
Од почасних гостију били су присутни Бернхард Хефлер, прота Александар Столић, парох инзбрушки, чланови Црквеног одбора инзбрушког, госпођа Ђуја Бећиревић Тешановић, чланица Управног одбора Радничке коморе Салцбурга, почасна чланица СПОЈИ-а и некадашња чланица Скупштине града Салцбурга, представници Баварско-српског академског форума из Минхена, представници Асоцијације српских студената у Аустрији, представници КСК-а „Петар Кочић – Змијање“ из Фигена, Бошко Василић, власник Лекерланд имбиса, Горан Спасојевић, представник предузећа Тесла-едв, представници хотела Долингер из Инзбрука, као и представници предузећа ВФМ2-групе.
„За свесрдну подршку, без које не би било могуће овако успешно организовати ово хуманитарно монодрамско вече, а било је једна од најуспешнихих акција СПОЈИ-а овог типа, како по посети тако и по скупљеним донацијама, од срца захваљујемо  Фракцији социјалдемократских синдикалаца Тирол/FSG TIROL, Српској православној цркви Инзбрук, Представништву Републике Српске у Аустрији, Снупо грилу из Рума/SNOOPY GRILL, Тесла-едв из Инзбрука/TESLA-edv aus Innsbruck, Лекерланд имбису из Инзбрука/ LECKERLAND IMBISS aus Innsbruck, хотелу Долингер из Инзбрука/HOTEL & GASTHOF DOLLINGER aus Innsbruck и ВФМ2-групи из Србије“, посебно истичу у организацији СПОЈИ.
Слика може припадати 6 особа, људи стоје и текст који гласи „cKynлbeHo/GESAMMELT GESAMMELT: 2.368,70 EUR BAU xBaлa Bam! npaBocлaBHa omлaA VIELEN DANK!“
Српска православна омладина из Избрука захваљује и Тихомиру Станићу, који није одустао од ове представе у Инзбруку, упркос двогодишњем одлагању и померању својих снимања тог викенда у Србији.
„Први пут је наш гост у Инзбруку био у марту 2014. година када смо организовали Први округли сто о Диани Будисављевић у Градском архиву Инзбрука, исте те године у септембру је у Инзбруку започео снимање играног филма о Диани Будисављевић, а искрено се надамо да ћемо га ускоро поново угостити у нашем граду“, кажу на крају у орагнизацији СПОЈИ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *