Срспки виртуоз спрема мајсторски курс виолине

Светски познати виолиниста Стефан Миленковић и национална платформа Србија ствара, организују други Међународни мастерклас виолине у Србији. Мајсторски курс ће се одржати у Музичкој школи Исидор Бајић у Новом Саду од 7. до 19. августа 2022. године.

Рок за пријаву: 10.јун 2022.

Двонедељни мајсторски курс који је креирао сам Стефан заснован је на више од двадесет година искуства у подучавању на неким од најпрестижнијих светских музичких колеџа , укључујући Џулијард школу у Њујорку . Стефан Миленковић је један од највећих српских виолиниста и најмлађи дипломац Универзитета уметности у Београду . Стефан је последњих година предавао виолину на Универзитету у Илиноису и био је гостујући професор на Музичкој академији у Београду .

Учесници мастеркласа ће свакодневно похађати теоријске и практичне групне и индивидуалне часове код професора Миленковића, укључујући часове физичког васпитања посебно развијене за музичаре и специјализоване технике дисања прилагођене јавним наступима.

Рок за пријаву је 10. јун , а најбољи кандидати који ће учествовати на мастеркласу биће објављени до 18. јуна. Више детаља о програму, пропозицијама и условима можете пронаћи на званичном сајту Стефана Миленковића.

Подршка младим уметницима

-Невероватно сам узбуђена што ћу младим виолинистима понудити овај интензиван двонедељни програм у прелепом граду Новом Саду – овогодишњој Европској престоници културе – који обећава да ће бити забаван, веома интерактиван, са распоредом препуном часова, часова и предавања. Веома ми је драго што је мастерклас организован у сарадњи са националном платформом Србија ствара – чији сам креативни амбасадор – јер је подршка младим уметницима једна од главних мисија којој смо заједнички посвећени. Једва чекам да се видимо у августу  – рекао је Стефан Миленковић.

Виша саветница председника Владе Републике Србије за креативне индустрије и туризам Ана Илић, која води тим Србија ствара, истиче да је веома срећна што је после прошлогодишњег успешног мастеркласа и наступа Националног омладинског гудачког тима  на Екпо Дубаи 2020, за добробит и развој младих талената из Србије, али и из целог света.

Србија земља талентованих људи

-Верујемо да мајсторски курсеви доприносе развоју и квалитету домаће класичне музичке сцене и образовању младих талената, али и позитивном међународном представљању Србије, коју желимо да позиционирамо као виолинску земљу. Стефан је креативни амбасадор платформе Србије од њеног оснивања и до сада је на најбољи начин представљао своју земљу као земљу талентованих људи, а сада другу годину за редом несебично дели своје знање – рекла је Ана Илић.

Србија ствара је национална платформа и међувладино кровно тело задужено за глобалну промоцију извозног потенцијала Србије у области креативних индустрија, иновација и економије засноване на знању . Концепт Србија ствара наглашава значај креативних индустрија, науке и економије засноване на знању. Поред тога, платформа пружа подршку локалним уметницима и креативцима у стицању међународног признања, промовишући највише савремене вредности креативности, иновативности, аутентичности, знања и талента.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *