Svakog dana letovi od Beograda do Njujorka

Er Srbija će tokom predstojeće letnje sezone povećati broj letova do Njujorka i od 18. juna do početka septembra leteti sedam puta nedeljno do tog američkog grada, odnosno svakog dana u nedelji.

Do sada najveće povećanje u broju nedeljnih letova Er Srbije do Njujorka rezultat je nedavnog proširenja flote za dugolinijski saobraćaj. Pored aviona erbas A330-200 sa likom Nikole Tesle, nacionalna avio-kompanija od novembra prošle godine raspolaže i erbasom A330-200 sa likom Mihajla Pupina.

„Er Srbija do Njujorka leti već sedam godina. Za to vreme broj nedeljnih letova se menjao, ali nikada nije prešao šest. U međuvremenu smo preduzeli niz aktivnosti, od osnaživanja flote do proširenja tima kabinske posade, i zahvaljujući tome sada sa zadovoljstvom možemo da najavimo da ćemo tokom leta do Njujorka leteti svakodnevno“, kaže Džordž Petković, regionalni direktor Er Srbije za Severnu i Južnu Ameriku.

Od 2016. godine između Beograda i Njujorka avionima Er Srbije je letelo više od 460.000 putnika. To je jedna od najtraženijih destinacija u mreži nacionalnog avio-prevoznika. Tokom zimske sezone, Er Srbija je između Beograda i Njujorka letela tri puta nedeljno, utorkom, četvrtkom i nedeljom.

Od 17. maja 2023. godine Er Srbija će uspostaviti i direktne, redovne letove između Beograda i Čikaga, i tako nastaviti da širi svoje poslovanje na tržištu Sjedinjenih Američkih Država. Do 11. juna letovi do aerodroma O’Her (ORD) obavljaće se dva puta nedeljno, sredom i subotom, a od 12. juna tri puta nedeljno i to ponedeljkom, sredom i subotom. Karte se mogu kupiti putem veb-sajta, mobilne aplikacije, kao i u poslovnicama Er Srbije, a prodaja je za sada premašila očekivanja, s obzirom na to da je reč o potpuno novoj liniji.

Sa povećanjem broja letova između Beograda i Njujorka, kao i sa uvođenjem letova do Čikaga, srpska nacionalna avio-kompanija će tokom predstojeće letnje sezone nuditi do 10 nedeljnih letova između glavnog grada Srbije i Severne Amerike.

Zahvaljujući partnerstvu Er Srbije sa kompanijom Ameriken erlajns omogućena su i jednostavnija putovanja iz Beograda, preko Njujorka i Čikaga, do istočne i zapadne američke obale, čime nacionalna avio-kompanija putnicima pruža još bolju povezanost Srbije, regiona i Evrope sa različitim destinacijama širom SAD.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *