Српски „цветови“ из кливлендске баште

И ове године, по 73. пут, у Кливленду, америчкој држави Охајо, одржана је манифестација One World Day, на којој је учествовало око 40 нација, међу којима је и представници српског народа.

На овој традиционалној фешти уприличена је Парада застава, организован је обилазак вртова, церемонија натурализације за нове америчке грађане и многи други културни перформанси… Учесници ове изузетне манифестације могли су да пробају храну из многих земаља.

Током Параде застава људи су дефиловали, певали, свирали, обучени у народне ношње из својих отаџбина. Из године у годину Кливленд је место радости и забаве за целу породицу, а Србима је ово била прилика да с поносом покажу своју културу, обичаје и традицију.

Погледајте како се су деце из Кливленда представила своју отаџбину и послушајте предивну песму „Цветови из кливлендске баште“:

 

*Праћење овог догађаја је у оквиру релализације пројекта о српским допунским школама у дијаспори који суфинансира Управа за сарадњу с дијспором и Србима у Региону МСП Владе Србије

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *