Светитељ прослављен и у Новој Марчи

Свечано, како и доликује великом српском светитељу Василију Острошком Чудотворцу , прослављен је широм америчког континента. Свечано је било и у Манастиру Сабор светог Архангела Гаврила Нова Марча, који се налази у Ричфилду, у савезној држави Охају.
Свету литургију служио је свештеник Петар уз саслужење протонамјесника Синише Хрвачевића и јеромонаха Максима. По прочитаном Јеванђељу све присутне је поздравио отац Синиша, који је посебно истакао улогу и значај Св. Василија у српском роду. По заамовној молитви, освештани су и благословени дарови принети Господу у славу и част светитеља Василија – колачи и кољива.
Након отпуста браћу свештенике и сабрани народ поздравио је отац Максим, који се осврнуо на очинску бригу и старање владике Иринеја, који непрестано бди над повјереном му Епархијом, односно клиром и народом, а посебно о овом манастиру. Примивши нафору, сви сабрани су наставили своје дружење у конаку, окрепљујући се разговорима и трпезом коју је припремила монахиња Анастасија. Посебно се разговарало се о изградњи новог манастирског комплекса по плану архитекте Лазара Чупковића.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *