Конкурс за најлепшу причу дијаспоре

Центар за функционалну писменост „Апостроф“ из Београда расписао је конкурс за најлепшу причу дијаспоре. Конкурс је отворен до 30. децембра, а нјлепше приче по избору стручног жирија биће објављене у издању ове куће у књизи Упакована носталгија.

“Читамо по друштвеним мрежама ваше емотивно снажне исповести, пратимо велике истраживачке подухвате по сопственој подсвести, ваше борбе, не само са  болестима и вирусима, већ  и са даљинама, чежњама, усамљеностима, страховима  и зебњама, изазове са којима се суочавате и начине да успевате и побеђујете. Желимо да обухватимо  топлину, носталгију и енергију  ваших мисли преточених у речи, на једном месту, у једној, вашој и нашој књизи – Упакована носталгија“,  поручују из Центра функционалне писмености.

Књига ће посредством „Апострофа“ бити промовисана, представљена и продавана путем сајта www.salonknjiga.rs, путем друштвених мрежа као и многих других медија.

Услови конкурса:

Ваш прилог треба да буде написан као Wоrd документ, у Times New Roman 12-pt, са максималним бројем карактера од 12.000 и достављен најкасније до 30. децембра на адресу: redakcija@salonknjiga.rs

Право учешћа имају сви који живе ван граница домовине.

Тема није задата, али ће приче које садрже говор мржње по расној, верској и националној основи, бити дисквалификоване.

Котизација за учешће на конкурсу је 100 евра по једној причи, а број прича које можете послати је неограничен. Уколико један аутор шаље висе прича, котизација за сваку следећу  је 30 евра.

За све додатне информације обратите се на мејл адресу наведену у пропозицијама конкурса или прочитајте нa  https://salonknjiga.rs/upakovana-nostalgija/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *