Српска крв у венама Путинове сараднице

Прелепа сарадница руског председника Владимира Путина Наталија Поклонскаја, има српске корене! И та информација не долази од неких анонимних извора, већ од ње саме. Она је у једном интервјуу открила да су јој преци Срби.

На питање коју земљу би волела да посети без двоумљења је одговорила Србију, а потом и појаснила:

-Неки од мојих предака из Србиј и ја сам српског порекла. То сам сазнала од своје прабаке Катарине Гаврилове. Преци су нам  дошли са простора Војводине и живели су у Славјаносербску.

Поклонскаја, која је била главна државна тужитељка на Криму, а сада је у Руској думи. Рођена је 18. марта 1980. године у месту Михајловка у близини Славјаносербска у тадашњој Ворошиловградској области (данас Луганска област). Када је имала осам година сели се са родитељима у Јевпаторију на Криму.

Поклонска је на самом Криму пажњу први пут привукла 2011. године, када је као државна тужитељка водила кривични процес против Рувима Аронова, бившег потпредседника Врховног совјета Републике Крим, оптуженог за повезаност са организованим криминалом. Исте године је именована за симферопољског тужиоца задуженог за заштиту животне средине. Након тога је премештена у Кијев, у кабинет Врховног тужиоца Украјине.

У Кијеву је 25. фебруара 2014. поднела оставку, објавивши како „се стиди живети у земљи у којој бандити могу слободно ходати по улицама“ (о активистима који заузимају улице). Оставка није прихваћена. Уместо тога, Поклонска се вратила на родни Крим.

Именована је 11. марта 2014. од стране премијера Сергеја Аксјонова врховном тужитељком Аутономне Републике Крим, пре ње четворица мушкарца одбили су овај посао. Поклонска је промену власти у Кијеву назвала „антиуставним пучем“. На својој првој прес-конференцији је изазвала велику пажњу због свог неуобичајено атрактивног изгледа, а у року од неколико дана је постала интернет феномен. Занимљиво да се због својих прелепих црта лица, Поклонскаја нашла и међу јапанским анимираним филмовима у којима је називај услаткоим тужитељком .

Украјинске власти су против ње 26. марта 2014. године објавиле потерницу.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *