Моравац за Загрепчане

Аутори који стоје иза Јутјуб канала „Гуњача“ снимили су скривену камеру у срцу Загреба, а као главна тема епизоде, биле су две мелодије – српско коло и хрватска химна.

Загрепчани који су били присутни на аутобуској станици били су изненађени када је са станичног мобилијара, почео да се емитује музички програм уз мале смернице како да се понашају, односно, спикер је наложио присутнима да са првим тактовима химне устану и да стану у став мирно.

У тренутку када је почела да се интонира химна Хрватске „Лијепа наша домовино“, многи од њих, било да се радило о млађим или старијим лицима, устајали су и стављали руке на груди. Међутим, прави шок је уследио након неколико секунди, када је химну заменило српско коло.

И док су неки били збуњени, неки су одмах из озбиљног става почели да играју и да се смеју, а било је и оних који нису знали шта се дешава, те су обилазили и пењали се на станицу, у намери да пронађу звучник и одгнонетну шта се то дешава.

У коментарима испод видеа, људи су махом остављали позитивне коментаре, наводећи како је овакав начин разоноде мало заборављен, те и да нам је данас, преко потребан. Погледајте како је то изгледало:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *