Srpkinja maćeha koju Holivud obožava

Po zadivljujućoj biografiji Deniz Hejl, rođene u Beogradu pod imenom Dušica Radosavljević, mogli bi se napisati romani.

Bila je bliska prijateljica svih čije ime nešto znači, bivša supruga Vinsenta Minelija i kraljica američkih elitinih krugova, a ovo je priča o njenom životnom putu preko trnja do zvezda, piše Citymagazine.rs

Dušica Radosavljević, u Americi poznatija kao Deniz Hejl, u ranoj mladosti pobegla je iz Jugoslavije, tačnije iz Beograda gde je živela u siromaštvu, i otišla u Italiju. Ona danas za sebe priča da je imala neverovatno puno sreće i da je vodila privilegovan život, ali u ranim godinama njenog detinjstva ništa nije ukazivalo da će živeti u neverovatnoj raskoši i da će biti žena koja je upletena u sve eminenentne slojeve društva.

Preko trnja do zvezda

Detinjstvo i tinejdžerske godine provela je sa bakom i dekom na Vračaru, u ulici Prote Mateje, jer su njeni roditelji često bili odsutni – otac joj je bio kraljev oficir. Potom je kao šesnaestogodišnjakinja otišla odmah posle rata otišla na jednu ekskurziju i rešila da se više nikada ne vrati – jer njena porodica našla se u komunističkoj nemilosti i sve im je uzeto.

Ona i nekolicina njenih prijatelja pronašli su čoveka koji će ih svojim čamcem prebaciti u Italiju. Bila je izbeglica bez dokumenata, a živela je u izbegličkom logoru. Počela je da radi kao manekenka za neke manje modne kuće i tada je upoznala svog prvog supruga, bogatog Italijana Đuzepea Đigantea.

“Pre udaje nisam znala da je toliko bogat. Tada sam imala 16 godina, pet haljina, dve torbe i tri para cipela. Bilo mi je teško, ali sam osećala da me čeka nešto divno”, rekla je pre 20 godina za “Glas javnosti”.

Carica San Franciska

S prvim suprugom proputovala je ceo svet. Ali, brzo je usledio razvod i Dušica odlazi u SAD gde upoznaje Vinsenta Minelija, čuvenog režisera i oca slavne Lajze Mineli. Udaje se za njega i tako postaje maćeha slavnoj holivudskoj divi kojoj je i danas velika podrška.

Brak s Minelijem bio je njena ulaznica u svet glamura. Počela je da se druži s velikim zvezdama i polako stvarala ugled u Holivudu, a ubrzo je u ovim krugovima postala poznata i kao “carica San Franciska” jer su muškarci padali pred njom na kolena, i to ne bilo kakvi – već oni uspešni i pametni.

Treća sreća

<p>Po zadivljujućoj biografiji Deniz Hejl, rođene u Beogradu pod imenom Dušica Radosavljević, mogli bi se napisati romani.</p>Sa Minelijem je postala kraljica društvenih krugova, ali treći brak doneo joj je neverovatno bogatstvo i svetski ugled. Poznanstvo sa Prentisem Kobeom Hejlom, jednog od najbogatijih Amerikanaca, brzo je prerastao u nešto više. Postala je njegova ljubavnica, ostavila Minelija i preselila se u San Francisko. I danas tvrdi da je on bio najveća ljubav njenog života.

Kobeova tadašnja supruga Marialis znala je za njegovu aferu s Dušicom te je 1969. godine, kada je shvatila da neće moći da spasi brak, počinila samoubistvo.

–Vinsent je bio divan čovek, ali nisam mogla protiv sebe. Kad smo se upoznali Prentis je bio u braku. Nikad se nismo pokajali. Za dvadeset sedam godina, koliko smo proveli zajedno, samo tri nedelje bili smo razdvojeni. Oduvek sam bila svojeglava i svima govorila šta da rade. Jedino je on bio jača ličnost od mene – priznala je svojevremeno.

Dušica je u to vreme organizovala najpopularnije zabave u gradu, družila se čak i s Reganovima, a nakon Titove smrti na njegovu sahranu došla je kao član američke delegacije. Danas je i dalje jedna od najuglednijih članica holivudske društvene elite i vreme provodi s brojnim zvezdama, a bavi se i humanitarnim radom.

–Volim bogat društveni život, ali i te kako umem da cenim stabilnost, vreme provedeno sa jednim ili dvoje bliskih prijatelja. Volim da sam sama. Moj ranč je mesto na kom sam najsrećnija – rekla je ona.

Izvor: Stil.kurir

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *