Филм о страдању српске деце у норвешким логорима

У норвешко-српској копродукцији завршена је друга етапа снимања филма ,,33 Анђела“ који говори о страдању српске деце у усташким и нацистичким логорима за време Другог светског рата.

Филмска екипа снимала је у четири државе и забелижила сведочења великог броја сведока страдања из Другог светског рата. За филм су говорили потомци и историчари из неколико земаља.

-Нова етапа играног дела филма ,,33 Анђела” снимаће се у Нишу у мају месецу. Допринос играном делу филма даће Народно позориште у Нишу као и велики број деце из глумачке секције. Снимање филма ће пратити и културни панел а учешће су потврдили историчари, потомци као и представници потомака из више земаља – потврдио је Бранко Димовић Димески директор и продуцент филма.

Филма ,,33 Анђела” је прича о страдању српске деце у нацистичким логорима за време Другог светског рата.

-У Норвешку је послато 102 деце од којих је више од 33 смртно страдало. Најмлађе међу њима имало је само 11 година – каже Ђорђе Бојанић.

Велику помоћ у реализацији овог филма од националног значаја пружа град Ниш, институције у Норвешкој као и појединци из читавог света.

ИзворСрпска историја

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *