Србин у Немачкој спречио отмицу детета

У Немачкој су учестале вести о отмици деце, а управо је један Србин који живи у тој земљи, Зоран З, успео да спречи такво кривично дело и постао херој о којем пишу бројни немачки медији.

Наиме, из једног ограђеног игралишта у Берлину, 18. јуна увече, један мушкарац отео је једну девојчицу. То је приметила једна мајка, која се, како преносе медији, спремала да крене кући са својом ћерком.

На излазу игралишта приметила је девојчицу која је, у тренутку непажње њене мајке, кратко разговарала са мушкарцем, који ју је узео и понео на рамена. О том запажању жена је обавестила Зорана, који је власник једног киоска. Зоран је одмах потрчао за мушкарцем и зауставио га, те га натерао да врати дете.

„Управо сам дошао бициклом, када ми је пришла једна жена и рекла да један мушкарац носи дете које му не припада. Одмах сам потрчао за њим, пар стотина метара. Када сам га упитао да ли је то његово дете, почео је да се зноји, и признао да није„, пренео је овај догађај херој Зоран у изјави немачком Билд-у.

Казао је да је мушкарац хтео да њему преда дете, али да на то није пристао, већ затражио од њега да га врати тамо одакле га је узео. Током повратка до игралишта Зоран је упитао непознатог мушкарца што је то учинио.

„Волим децу. Не разумем како немачки родитељи остављају своју децу саму кући са дадиљама. Деца су нешто најважније, она су наша будућност“, одговорио је незнанац.

Зоран каже да је поносан што је допринео да се спаси дете.

„Хвала Богу био сам на правом месту у правом тренутку“, нагласио је он.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *