Чудо у Каракасу: Иконе остале читаве у ватри

Показатељ силе и благодати Божије и благословеног дејства иконе светитеља, пројавила се у сриједу 22. маја 2019. године у Каракасу у Венецуели. Православне иконе Светог Георгија и Светих Козме и Дамјана, остале су читаве и нису изгореле у пожару који је захватио и потпуно уништио дом чика Николе Вучановића.

Чудом Божијим остали су живи чика Никола и његова супруга, који су спасени и евакуисани кроз прозор. У дому апсолутно ништа није остало сачувано, чак се и железо топило, али силом Божијим ове Свете иконе су сачуване. Заштитници дома Николе Вучановића, Свети Врачеви Козма и Дамјан и Свети Геогрије Побједоносац, показали су и преко њихових светих ликова изображених у дому Вучановића, да је велики Бог и његова благодат.

У Венецуели, земљи у којој је развијен протестантски дух, и пројављује се велико непоштовање Светих икона, овај чудесни догађај није ништа друго, него показатељ још једног чуда Православне вере, дато вернима за утврђење у вери, а невернима опомена и позив да поштују изображења на иконама.

У Каракасу и у Венецуели, у временима кризе и тешког ратног стања, ово чудо показује да Бог брине о својим верним слугама. Такође и спасеној породици Вучановића, којима је изгорео дом, и не зна се како им је изгорела кућа, и овим чудом Божијим у којем су спасене иконе и њихови животи, биће утеха и укрепљење да остану непоколебљиви и постојани у сведочењу своје Православне вере.

Текст: Александар Вујовић (Митрополија црногорско-приморске)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *