Srbin koji je sam ispisao istoriju

Piše: Goran Šarić

I desilo se ono što se desiti mora! Iako su se najpodlijim metodama borili protiv njega godinama, zdravog čovjeka proglašavali opasnim po svoje bolesne građane, zviždali mu, kažnjavali ga za ono što nije bio kriv, iako nisu mogli podnijeti da jedan Srbin tako dominira u sportu koji je rezerviran samo za njih, „zapadnjačku gospodu“…

Ništa nije pomoglo, Nole je najbolji od najboljih! Najveći svih vremena, najuspješniji čovjek koji je ikad uzeo teniski reket u ruke: 23 Grand Slama, 10 Australian Opena, 7 Wimbledona, 3 US Opena, 3 Roland Garrosa, odnosno sva četiri Grand Slama po najmanje 3 puta… Osvojio je najviše master titula, čak 38, jedini je 2 puta pobijedio Nadala na Roland Garrosu…

Priča o Novaku Đokoviću nije samo priča o najboljem tenisaču svih vremena, jer nisam pretjerani ljubitelj profesionalnog sporta, modernih gladijatora koji u službi globalizma i korporatizma daju narodu anesteziju po starom rimskom sistemu „kruha i igara“.

Šta god da se krije iza profesionalnog sporta, svi oni koji su se bavili makar i amaterski i mnogo lakšim sportovima od tenisa, znaju koliko truda, krvi, znoja i odricanja stoji iza brončane medalje u školskom natjecanju, a kamo li iza prvog mjesta u tenisu?!

No, priča o Novaku je daleko važnija i dublja od obične sportske priče. Ono što je kod Noleta za najveće poštovanje nisu samo prezentacije koje pokazuje na terenu, nego još više ono izvan njega.

U vremenima kad su na njegov narod bacali bombe on je trenirao. U vremenima kada je u Srbiji u modi autošovinizam, a u svijetu lažni kozmopolitizam, on je javno iskazivao ljubav prema svom narodu, pomagao svim južnim Slavenima koje je uvijek smatrao braćom, a i ostalim narodima pokazujući tako pravi kozmopolitski duh. U vremenima kad su globalisti otimali dio Srbije, on je pod svaku cijenu branio taj progonjeni narod na Kosovu.

I najviše od svega, u vremenima kada je pseudoznanost plašila ljude nerazumnim i štetnim mjerama, on je umjesto da kupi potvrdu (a svaki drugi doktor u Srbiji bi mu je dao besplatno), pokazao nevjerojatan primjer časti, poštenja i morala i pristao da podjeli sudbinu sa nama ostalim žigosanim time što se nismo dali žigosati.

Jesmo li nešto naučili od Novaka Đokovića? Jesmo li shvatili da je on dokaz da je Srbin nepobjediv samo onda kad ima radne navike i moralni kod? Srbi su majstori improvizacije, kreacije, ideje, vica, ali bez duhovnosti, moralnosti i radne etike nikad neće biti ni sjena onog što je Nole.

Shvaćamo li da je Novak najbolji od najboljih jer je umjesto fast food hrane i otrova iz marketa odabrao organsku ishranu?! Da je nepobjediv jer je umjesto promiskuiteta i starleta odabrao odanost i vjernost svojoj supruzi i porodici?! Da je najveći jer je umjesto soroš-woke ideologije odabrao duhovnost, svetosavlje i Kosovski zavjet?! Da je najdominantniji jer nije ulagao u kladionice, kocku i kokain, nego u humanitarne akcije?!

Jesmo li shvatila da Srbi nikad neće biti dovoljno dobri Zapadu, koliko god da su bolji od Zapadnjaka? Nole nije čekao njihova odobrenja, pohvale, fondove, nije tražio da mu promijene svijest, ni napišu udžbenike iz istorije…

Novak Đoković je sam ispisao istoriju. Novak Đoković je pokazao kako izgleda kad Srbi sami sebi pišu istoriju!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *