Србин из Америке купио село на Сувобору

Миливоје Ђорђевић, бизнисмен из Феникса у Аризони, пореклом из Ивањице, купио је за 45 милиона динара туристичко несеље „Анђелија Мишић“ на Сувобору.

Foto: RinaТуристичко насеље у селу Коштунићи пало је у стечај пре више од десет година. Предузеће је као правно лице продато методом непосредне погодбе уз јавно прикупљање понуда и њихово побољшање током поступка, а сагласност на продају дао је Одбор поверилаца у Београду, у коме већински удео има предузеће „Југоимпорт СДПР“.

Сагласност је била неопходна, како је на продаји у Привредном суду у Чачку недавно саопштила стечајна управница Гордана Хаџић из Горњег Милановца, због тога што је понуђена свота мања од 50 одсто процењене вредности.

Овлашћена агенција „Олимпија“ из Ужица проценила је да ликвидациона вредност „Анђелије Мишић“ износи 179,3 милиона динара или 1,5 милиона евра.

Највреднија имовина јесте хотел „Милица и Панајота“ у изградњи (102 милиона динара), а затим фабрика џакова (17,8), вила „Сувоборка“ (15,4), Етно-кућа (14,5) и ресторан „Равна гора“ (5 милиона), док је вредност земљишта у поседу стечајног дужника процењена на 11,9 милиона динара.

Foto: RinaИначе, Ђорђевић у свом поседу има ланац од четири хотела од којих један „Парк“ у Ивањици и велики број апартмана али ће, уколико његова понуда буде прихваћена, морати да уложи вишеструко већи износ како би велико одмаралиште било спремно да прими посетиоце.

Ово лепо туристичко насеље основано је 1999. године уговором између нашег „Југоимпорт – Атера“ и компаније „Хајтек дифенс епе“ из Атине.

Ђорђевић је, иначе, данас купио и насеље „Прилички кисељак“ у Приликама код Ивањице, у стечају, по цени од 4,1 милиона динара. То је саопштио његов правни заступник Миодраг Алексић, адвокат из Чачка.

Текст и фотографије: Рина

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *