Србијо, помози Северној Македонији!

Председник Демократске партије Срба у Сјеверној Македонији Иван Стоилковић изјавио је да је ситуација са епидемијом вируса корона у тој земљи, посебно у Куманову, алармантна, због чега је упутио и јавни апел Србији да помогне здравственим радницима у медицинској опреми.

Стоилковић, који је и посланик у македонском парламенту, рекао је да је у овој земљи број обољелих од вируса корона порастао за 200 одсто за дан, а да је у Куманову у изолацији градоначелник Максим Димитриевски, као и готово пола владе Северне Македоније.

-Са забринутошћу смо примили информацију о порасту броја заражених вирусом корона у Сјеверној Македонији. Због тога што је добар дио структура задужених за борбу против вируса већ у изолацији, цела ситуација намеће да упутим јавни апел Србији за помоћ здравственим радницима у Северној Македонији у медицинској опреми – рекао је Стоилковић.

Истиче, да је у Северној Македонији број заражених прешао 1.000, а број умрлих више од 60, те да је најкритичније у Куманову.

Он је напоменуо да је у Куманову била седница Кризног штаба, којој су присуствовали премијер Оливер Спасовски, градоначелник Куманова, заменик председника Владе и координатор за страну помоћ Бујар Османи, те министар за здравство Венко Филипче.

-И они су данас у изолацији. Тако је у овом тренутку половина македонске Владе у изолацији. То је несвакидашња ситуација, да је усред ванредног стања половина Владе у изолацији и у том смислу је стање алармантно, а имамо и велики пораст броја заражених – навео је он.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *