Србији недостаје 500 хранитељских породица

Пише: Д. Марић

Министарка за бригу о породици и демографију у Влади Србије Дарија Кисић Тепавчевић јуче је посетила Велику Плану.

У овој поморавској општини Кисићева је обишла вртић у изградњи у Крњеву, чија се изградња делимично финансира и средствима Владе Србије и Центар за породични смештај деце у Милошевцу.

На састанку у Центру за породични смештај деце у Милошевцу, којем су присуствовали представници центара за социјални рад у Великој Плани, Смедереву и Смедеревској Паланци, договорено је да се почне са кампањом афирмације хранитељства, као једног изузетно хуманог позива.

Захваљујући хранитељству хиљаде малишана, које су родитељи напустили, ипак одрастају у топлини породичног дома.  А да би свој деци у Србији која су тренутно напуштена то било и омогућено недостаје 500 хранитељских породица.

Акцију која ће се водити под мотом „Некоме сте потребни“ на подручју Подунавског округа акцију ће кординирати Центар у Милошевцу и она ће трајати до 24. марта следеће године.

Министарка Кисић је посетила хранитељску породицу Маје Радановић, у којој су тренутно смештена три детета. Ова хранитељска породица, која је и раније имала децу на хранитељству, пример је бриге о напуштеној деци.

У овом тренутку у 116 хранитељских породица које су под надлежношћу Центра у Милошевцу смештено 198 деце.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *