Отишао човек уз кога смо расли

Познати телевизијски водитељ и композитор Миња Субота преминуо је данас у 82. години.
Миња Субота је 11. септембра хитно превезен у болницу на Одељење пулмологије због болести са којом се борио већ дуже време.
Како су пренели поједини београдски медији, водитељ је тада био у стабилном стању.
Миња Субота је био српски композитор, забављач, музичар, фотограф и дипломирани инжењер електротехнике. Дуго је радио као водитељ и аутор дечије ТВ серије „Музички тобоган“.

Радио је као аутор и водитељ и на другим успешним серијама као што су: „Од главе до пете“; „Игре без граница“; „Жељотека“; „Све играчке света“; „Музички балон“; „Недељно поподне“; „Звездана журка“; „Дете је човек важан“.

Компоновао је многе песме на стихове истакнутих песника као што су: „Разболе се лисица“, „Деца су украс света“, „Ишли смо у Африку“, „Рекао сам брези и тополи“, „Телефонијада“, „Поврћијада“, „Коло“ и тако даље.
Био је председник Савеза естрадних уметника Југославије и Србије. Бавио се и добротворним радом. Почасни је грађанин града Крушевца са титулом „Витеза од Чарапаније“, а све због преданог рада са децом. Последњих година иако тешко болестан водио је Дечији културни центар Београда.
Поводом смрти познатог телевизијског водитеља огласио се и српски председник Александар Вучић који је рекао да је Миња Субота био један од јунака његовог детињства.
„Драг човек чији су глас, песме и игре у музичком тобогану мамиле осмехе на лицима генерацијама деце која су одрастала у бившој Југославији и нашој Србији“, написао је он на Инстаграму.
„Такви јунаци који су бојили дане у лепо, одлазе само у незаборав. Миња, почивај у миру. Хвала ти за све“, написао је председник Вучић.
Миња Субота биће сахрањен у Алеји заслужних грађана, а једна улица у Београду добиће име по њему. То је на друштвеној мрежи Фејсбук објавио заменик градоначелника Београда Горан Весић.
„Почивај у миру Миња. Много си се намучио последњих година, али ниси дао да се то примети. Ти си учио нас, а сада је ред да се ми одужимо теби. Прво сахраном у Алеји заслужних грађана, а потом трајним сећањем. За три године добићеш улицу у нашем граду, а Дечији културни центар који си водио до одласка у болницу неговаће трајно сећање на свог Мињу“, написао је Весић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *