Srbija ima novog Teslu

Srbija ima novog genijalca za ponos. On se zove Đorđe Ogrizović i student je Tehnološko-metalurškog fakultetu Univerziteta u Beogradu. Đorđe je već sada nosilac stotine nagrada i priznanja, a među poslednjim je i najviše odličje na Olimpijadi mladih naučnika iz oblasti zaštite životne sredine.

Ovaj vrsni student je nagrađivani autor 11 istraživačkih radova, nadaren umetnik čija su dela višestruko odlikovana na prestižnim likovnim konkursima, piše portal Serbian Times.

Takođe je i nosilac nagrade Srpske akademije nauka i umetnosti za izvanredan uspeh na međunarodnim takmičenjima. Njegov završni rad objavljen je u Zborniku najboljih maturskih radova Srbije. Đorđe se ne libi da nesebično podeli svoje znanje sa vršnjacima.

Mentor je naučnim timovima, koordinator nacionalnih projekata, član organizacionog komiteta na Internacionalnoj konferenciji mladih naučnika.

Vredan student radi i kao asistent na programu geonauka u Istraživačkoj stanici Petnica, a proglašen je i za najboljeg mladog naučnika u svetu od strane Svetske organizacije za zaštitu intelektualne svojine. O kakvom kalibru je reč, najbolje govori podatak da je Ogrizović nosilac 107 republičkih, međunarodnih i svetskih nagrada i priznanja.

Tekst i foto: Brainz TV

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *