Снажне поруке патријарха Порфирија из Добоја

Град Добој обележио је данас крсну славу – Преображење Господње, а најдражи гост био је патријарх српски Порфирије, коју је служио свету архијерејску литургију. После тога његова светост предводио је литију улицама овог града у Републици Српској.

Ово је прва посела српског патријарха Добоју након 83 године. Обележавању крсне славе града, уз многобројне вернике, присуствовали су предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, премијер Радован Вишковић и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

Литија у Добоју - Фото: РТРС

Патријарх српски Порфирије истакао је у обраћању да је велика радост испунила његову душу због тога што је прва посета Републици Српској и БиХ управо посета Добоју.

-Имам вас у срцу и непрестано се молим Богу за вас и молим вас да се молите за мене, јер ја сам овде заиста свој међу својима – поручио је патријарх.

Градоначелник Добоја рекао је да се на данашњи дан, због посете патријарха српског Добоју, радује овај град, али и читава Република Српска.

-Сви кажу да је Добој град људи са великим срцем. Долазак патријарха Порфирија то велико срце испуњава љубављу – истакао је Јеринић и захвалио патријарху на посети.

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик, честитајући славу руководству града и грађанима Добоја, поручио једа је овај град стратешки важан за Републику Српску.

Његова светост патријарх Порфирије објавио је и на свом Инстаграм профилу снажну поруку упућену српском народу, уз фотографију из Добоја на којој се поред њега виде српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и председница Републике Српске Жељка Цвијановић, а иза њих непрегледна колона народа.

-Вера је оно што нас чини да јесмо једно, вера је оно на чему градимо међусобно повјерење, вера је оно што нас чини да знамо да нас Бог воли, што нас чини да знамо да Бог јесте, али управо зато што Бог јесте да јесмо и ми – написао је патријарх уз ову фотографију.

Он је навео да је вјера православна обликовала од Светога Саве до данас српски народ и његов идентитет, идентитет који има Христов печат, идентитет који се пројављује кроз живот по Јеванђељу.

-И зато чињеница да јесмо православни хришћани јесте позив на велику одговорност. Дата нам је пуноћа истине и вере у Бога, али и позив да том истином живимо по свим правилима Јеванђеља – истакао је српски патријарх.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *