Данска закључана до 3. јануара

Данска влада саопштила је, да се због рекорног броја заражених од короне од првог дана Божића, 25. децембра до 3. јануара Данска бити потпуно затворена. У последња 24 сата у овој земљи регистрована су 3692 нова случаја.

Премијерка Мете Фредериксен на ванредној конференцији за штампу изјавила је да су принуђени да уведу нова, национална ограничења, која ће важити до после Нове године.

-Дубоко сам забринута како ће то ићи у наредним зимским месецима – истакла је Фредериксен. -Цела земља сада је на нивоу четвртог ризика. Пре су само три регије биле на овом нивоу, док је остатак земље био на нивоу три.

Она је за следећу недељу најавила и посебне препоруке у вези са дочеком Нове године.

Вечерас ће влада, како је највљено, преговарати о пакетима помоћи за погођене гране привреде.

– Ново затварање Данске утицаће на многе компаније и запослене који су већ прошли неке теже месеце. Разумем да то може изгледати нерешиво, али о томе ћемо већ вечерас разговарти са парламентарним странкама.

Ево водича Министарства здравља о затварању тржних центара од сутра и продавница од 25. децембра
  • Тржни центри, робне куће и базари биће затворени од 17. децембра 2020. до 3. јануара 2021. 
  • Продавнице смештене на овим местима такође ће бити затворене, осим ако постоји директан приступ са улице.
  • Поште, пакет-продавнице, пунктови за доставу пакета, укључујући продавнице, могу да испоручују унапред поручене и плаћене пакете укључујући и ватромет.
  • Робне куће од 5000 м2 или више биће затворене од 17. децембра до 3. јануара 2021.
  • Све робне куће биће затворене од 25. децембра до 3. јануара 2021.
  • Затварање се не односи на прехрамбене продавнице, супермаркети,  пекаре и бензинске пумпе, апотеке и специјализоване продавнице са медицинском опремом.
  • Одређене слободне професије у којима се не може осигурати удаљеност од спречавања инфекције биће затворене од 21. децембра 2020. до 3. јануара 2021. То се односи на клинике за тетовирање, пирсинг, спа, негу тела, лепоту и масажу, соларијуме, фризере, ауто школе и друге просторије у којима се пружају услуге које по својој природи укључују блиски физички контакт са купцима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *