Сашка за читаоце отвара „Стару шкрињу“

У Модерној галерији Центра за културу Лазаревац 3. августа, са почетком у 17,30 часова, биће промовисана књига „Приче из старе Шкриње“ Алекс Сашке. О књизи ће говорити Бранко Станковић, књижевник и ауторка, одломке из књиге читаће Александра Пиштињат и Ана Живановић, а програм ће видити Душица Живановић.

Биће то још једна прилика да се упознамо са стваралаштвом Алекс Сашке – Александре Грајић, која је на велика врата писане речи крочила својим првенцом „Изазов 30 дана“, свјеврсним приручником из практичне психологије, који је добио ласкаве критике.

Након објављивања овог необичног практикума, добила је много писаних свједочанства, у којима читаоци – практичари описују како су у овој књизи пронашли унутрашње задовољство, мотивацију и постигли велике успјехе у раду на себи кроз 30 дана.

Читаоцима се Сашка потом представила и књигом „Матеј и анђео“, бајка за дјецу и одрасле, у којој је на најљепши могући начин прилагођен најмлађима дочарала борбу између добра и зла, побудивши тако веру у добро и анђела Чувара који поручује: „Вјерујте да доброта и најтврдокорније срце отапа“.

Сем прозе пише и поезију, тако да је као љубитељ писане ријечи, уједно и аутор великог броја пјесама и учесник многих књижевних конкурса. За пјесму „Умрла села“, добила је Повељу за освојено 1. мјесто на конкурсу „Топла ријеч 6“, у специјалној категорији – описна поезија.

Такође је Добитник je Златне Плакете у категорији – кратка прича, на Међународном фестивалу ромске прозе и поезије „Јатаган мала“, за причу „Богојављенска ноћ“.

Освојила је прву награду од укупно педесет необјављених збирки приповједака на књижевном конкурсу смотре „Дрински сусрети 2021“, за књигу под насловом „Приче из старе шкриње“.

Њена љубав према православној духовности и топао однос према најмлађима, резултирали су важним дјелом „Житије за дјецу светог новомученика Харитона“, које је у припреми за штампу код издавачке куће „Добродетељ“ – са благословом Епархије рашко – призренске у егзилу.

Члан је Удружења писаца Србије и Удружења српских књижевника у отаџбини и расејању – УСКОР. Мајка је ћерке Кристине која има своју породицу. Живи са супругом Жељком у Лазаревцу.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *